Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee innoveert: gratis officiële pasfoto's bij dienst burgerzaken

Vanaf 1 maart kunnen inwoners van Kasterlee voor het maken van officiële pasfoto's terecht bij dienst burgerzaken op het gemeentehuis. De technische en ICT-dienst pasten onze loketten aan, zodat aan de balie alles meteen in orde wordt gebracht.

Deze digitale foto’s kunnen gebruikt worden voor je identiteitskaart, de kids-ID, je internationaal paspoort (reispas) en je verblijfskaart. De foto nemen is helemaal gratis. Op hetzelfde moment registreren de medewerkers van de dienst burgerzaken ook de handtekening en vingerafdrukken als dit nodig is.

De minimumleeftijd is 7 jaar. Lukt het niet omdat het kind bv. niet blijft zitten, te klein is, … dan zullen onze medewerkers vragen om een pasfoto bij een fotograaf te laten nemen.

Voor een foto op je rijbewijs werkt deze software niet. Bij het ophalen van je nieuwe identiteitskaart kan je wel met de foto van je nieuwe identiteitskaart een nieuw rijbewijs aanvragen. De foto van je nieuwe identiteitskaart wordt automatisch gebruikt voor je nieuw rijbewijs. Heb je liever een andere foto? Dan vragen we om zelf een recente pasfoto mee te brengen.

“Dankzij de nieuwe apparatuur, beschikbaar gesteld door de federale overheid, bieden we een extra dienstverlening aan onze inwoners en dragen we bij aan de strijd tegen identiteitsfraude. Dit proces vermijdt ook eventuele discussies over de geldigheid van de foto's aan het loket”, vertelt burgemeester Ward Kennes.

Breng je tenslotte toch liever zelf een pasfoto mee, dan moet deze foto voldoen aan de geldende normen en mag de foto maximaal 6 maanden oud zijn.

Deel dit artikel