Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee investeert in kwalitatieve en uniforme zitinfrastructuur

zitbank

Kasterlee investeert in meer rust- en picknickplekken en niet alleen langs bewegwijzerde fiets- en wandelpaden, maar ook aan speelpleinen, kapellen, in dorpskernen en bossen.

De bestaande zitinfrastructuur werd geïnventariseerd zodat duidelijk werd waar er zitinfrastructuur aanwezig is in de gemeente, waar verouderde infrastructuur moet vervangen of verwijderd worden en waar er nood is aan nieuwe infrastructuur.

Dit om tot een goede verdeling van de zit- en picknickbankeninfrastructuur in de gemeente te komen.

Schepen Rob Guns: “Er werd een leidraad ontwikkelt waarin duidelijk wordt welke infrastructuur waar mag geplaatst worden en met welke toegankelijkheidscriteria men rekening moet houden”.

Er zijn drie types van infrastructuur:

  • Type ‘dorpskern’ met houten zitvlak en wit gelakt aluminium frame, wordt geplaatst binnen de dorpskernen en op kerkhoven.
  • Type ‘Slapende Reus’, volledig in eik, wordt geplaatst in bossen en aan de ingang van natuur- en wandelgebieden.
  • Type ‘buitengebied’, in gerecycleerd materiaal, wordt geplaatst aan speel- en sportpleinen en sporthallen, langs wandel- en fietsnetwerken in buitengebied, kapellen en in woonwijken.

De toegankelijkheidscriteria, besproken met toegankelijkheidsbureau Inter, gaan niet alleen over de zithoogte maar ook over de ruimte rond de zitinfrastructuur, infoborden, parkeerplaatsen in de buurt …

Dit jaar werden 31 nieuwe zit- of picknickbanken besteld. Ook op de begraafplaatsen wordt nieuwe zitinfrastructuur geplaatst. De bestaande infrastructuur die nog goed is krijgt een nieuwe plaats.

Burgemeester Ward Kennes: “Wij kiezen voor een kwalitatieve en uniforme inrichting van de buitenruimte. Ook de komende jaren gaan we nog meer investeren in toegankelijke zitinfrastructuur. We merken dat zowel toeristen als onze inwoners een fijne publieke ruimte enorm waarderen”.

zitbank

Deel dit artikel