Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee koopt lokaal van SK Kattenberg

Het voetbalterrein met kantine van SK Kattenberg gelegen aan Hulst, stond al enige tijd te koop. Daarom nam het comité contact met de gemeente om hun infrastructuur veilig te stellen voor de toekomst. De gemeenteraad gaf op 26 maart groen licht voor de aankoop.

SK Kattenberg is een dynamische vereniging die zich ook inzet voor het buurtleven. De vereniging organiseert tal van sportieve activiteiten, waaronder voetbaltrainingen en zomertornooien. SK Kattenberg is zelf volledig verantwoordelijk voor het onderhoud van de sportvelden. Ook andere sportieve en socio-culturele verenigingen maken graag gebruik van het clublokaal.

“De aankoop zal SK Kattenberg toelaten om het terrein en de kantine met eigen middelen te renoveren. Dit zal de sportieve activiteiten van de vzw een boost geven,“ zegt schepen van sport Walter Van Baelen. “Daarnaast kunnen de buurtbewoners ook meegenieten. De kantine wordt vaak gehuurd voor babyborrels en andere feesten," vult schepen Rob Guns aan.

Voor burgemeester Ward Kennes is ‘de Kattenberg’ een mooi voorbeeld van hoe een sportieve vereniging de buurtwerking kan versterken. “De vereniging brengt mensen samen en bevordert de sociale cohesie. Het past helemaal in ons beleid voor een warm en sociaal Kasterlee om SK Kattenberg te ondersteunen in haar werking.”

Naast de investering in de sportinfrastructuur, wil Kasterlee met de aankoop ook de volgende aspecten van SK Kattenberg waarderen:

  • de bloeiende voetbal- en zomercompetitie
  • de eigen inbreng met betrekking tot het opwaarderen van de gebouwen
  • de waardevolle buurtwerking

Deel dit artikel