"Kasterlee-terminus!" Dat was honderd jaar geleden voor vele Kempenaars het signaal dat ze weer thuis waren. Of toch bijna thuis.

Ze waren verhuisd naar Antwerpen. Enkel tijdens hun vakantie keerden ze naar hun roots terug. Dit was de eerste vorm van toerisme in Kasterlee.

De weg naar huis was een hele onderneming: Van Antwerpen ging het met de trein naar Geel of Lichtaart, dan met de tram of te voet tot in Kasterlee. Vaak stopten ze aan tramhalte 'De Wissel'. Dit pleintje kom je tegen tijdens deze wandeling.

De Kasterleenaren worden al van oudsher de 'pompoenpapeters' genoemd. Maar tijdens deze nieuwe proevertjeswandeling geniet je van veel meer dan alleen van pompoen.

De wandeling van ongeveer vier kilometer brengt je langs vijf verschillende zaken en laat je proeven van vijf verschillende streekproevertjes: Kastelse kabouterkoekjes, een flesje Fairtradefruitsap, een boerenboterham met kipkap, ossenbilleke of vierjaargetijdensla (veggie), polentafrietjes met pompoen en geitenkaas Polle en als afsluiter geniet je van een proeversglaasje Kastels bier.

"In Kasterlee zijn we fier op ons uitgebreid gamma aan streeklekkers. Tijdens de proevertjeswandeling kan je met enkele uitgelezen streekproducten kennismaken. Een wandeling die in gastronomisch Kasterlee niet mag ontbreken", aldus burgemeester Ward Kennes.

Je betaalt 12,50 euro per persoon en reserveert minimum drie werkdagen op voorhand bij Toerisme Kasterlee.  Foto rr.

Reservatie op www.visitkasterlee.be.