De gemeente Kasterlee stelt graag een nieuwe fietsbrochure voor, die je leidt naar locaties die een link hebben met eerlijke handel en lokale producten. De 'Fair Trade Ecocyclo' is een inspirerende fietstocht en kwam tot stand in samenwerking met de stad Geel en de provincie Antwerpen.

Woensdag 28 juni om 18.30 uur kan je de nieuwe fietsbrochure ontdekken tijdens de streekproductenmarkt op de Markt in Geel.

32 km fietsen langs locaties die je inspireren rond fairtrade en duurzaamheid dichtbij huis. Dit kan nu met de nieuwe Fair Trade Ecocyclo. Samen met de provincie Antwerpen realiseerde de gemeente Kasterlee een nieuwe fietsbrochure. "Er is ook zeer goed samengewerkt met de stad Geel", zegt schepen Guy Van de Perre (CD&V), "want in de brochure is naast de fietstocht in Kasterlee ook een 27 km lange fietstocht in Geel opgenomen."

In de brochure vind je alle info over de twee fietstochten, en over 40 (h)eerlijke locaties waar je verse hoeveproducten en lekkere streekproducten kan ontdekken, of waar je inspiratie kan vinden over duurzaamheid en fairtrade. Sinds 2009 is de gemeente Kasterlee erkend als FairTradeGemeente. "Die titel werd vorige week na een voorafgaand onderzoek trouwens nog eens herbevestigd. Dat toont aan dat fairtrade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in onze gemeente!", besluit Van de Perre.

Afspraak dus op woensdag 28 juni 2017 om 18.30 uur op de streekproductenmarkt, Markt, 2440 Geel voor de officiële voorstelling van de fietsbrochure door Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit van de provincie Antwerpen, Griet Verhesen, schepen van ontwikkelingssamenwerking van de stad Geel en Guy Van de Perre, schepen van landbouw van de gemeente Kasterlee.

De fietsbrochure kan je vanaf 29 juni gratis afhalen bij Toerisme Kasterlee.