U bent hier

Kasterlee Spreukelt stelt voor... een familiespel

Neteland
26.06.2019 - 17.05u
Door: Mark Jaspers

10 jaar lang organiseerde het comité van Kasterlee Spreukelt fietstochten over verschillende onderwerpen. Het eerste thema in 2004 was 'bouwkundig erfgoed' en in 2013 werd er afgesloten met 'op 't randje' (een tocht langs de buitengrenzen van de gemeente). In al die jaren telden men meer dan 7.574 deelnemers uit het binnen- en buitenland.

Van 2005 tot 2010 kwamen er Spreukelbeeldjes op het toneel. In zowel Kasterlee, Lichtaart als Tielen werden standbeeldjes geplaatst met hierbij een uitdrukking, bijvoorbeeld 'Tielen mijne vriend, liever een borrel dan een pint'.

De winst die de vereniging maakte, werd in de loop der jaren verzameld en werd nu gebruikt om dit familiespel mee te maken. Het familiespel telt 6 reeksen van kaarten.

Op deze kaarten vind je typische Kastelse thema's zoals streeklekkers, volksverhalen en spreukenbeeldjes terug. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk reeksen te vervolledigen door kaarten aan de andere spelers te vragen. De 36 illustraties zijn van de hand van Jan Lievens en zijn kenmerkend voor Kasterlee.

"Dit originele kaartspel is een leuk tijdverdrijf tijdens de zomervakantie (en lang daarna) voor het hele gezin. Maar ook als relatiegeschenk zal dit vlotjes over de toonbank gaan," zegt burgemeester en schepen van toerisme Ward Kennes.

Vanaf 5 juli is het kaartspel te koop in het toeristisch infokantoor, Markt 42 in Kasterlee. De kostprijs is 4,50 euro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto