Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee stelt prikkelbox voor tijdens week tegen pesten

Prikkelbox Kasterlee

Elk kind komt uitdagingen tegen die het niet alleen aankan. Een eerste stap om te voorkomen dat deze uitdagingen een probleem worden, is deze bespreken. Daarom gaat Kasterlee aan de slag met prikkelboxen die het mentaal welbevinden van kinderen versterken.

In samenwerking met het intergemeentelijk preventiebeleid omtrent verslaving en geestelijke gezondheid en Logo Kempen, kunnen er vanaf nu in de drie Kastelse bibliotheekfilialen prikkelboxen ontleend worden. Een prikkelbox bevat materialen die het mentaal welbevinden bij kinderen bespreekbaar maken, bijvoorbeeld emojibuttons waarmee je aan de hand van een badge laat zien hoe je jezelf voelt. Ook voor jongeren is er een prikkelbox beschikbaar in de bibliotheek van Kasterlee.

Naast de bibliotheken, zetten ook VBS De Parel en GBS De Vlieger hun schouders onder het project en gaan zij aan de slag met de prikkelbox binnen hun school. Op deze manier worden hun leerlingen en leerkrachten ondersteund met een op maat gemaakt aanbod rond mentaal welbevinden.

“Iedereen heeft het soms moeilijk en het is niet altijd makkelijk om daarover te praten of de juiste hulp te vinden,” aldus schepen voor welzijn Sumati Adriaensen, “Het blijft belangrijk om mentaal welbevinden in de picture te zetten, handvaten hiervoor aan te reiken zodat dit thema niet in de taboesfeer geraakt en onbesproken blijft. Zeker in deze ‘Week tegen Pesten’ stippen we dit extra aan!”.

Heb je het moeilijk en heb je extra hulp nodig? Surf naar kzitermee.be. Op deze site vind je alle organisaties die jongeren en volwassenen ondersteunen.

Foto : Directrices van VBS De Parel Lydie Verschueren en GBS De Vlieger Viviane Wouters nemen de prikkelbox in ontvangst van schepen van welzijn Sumati Adriaensen.

Prikkelbox Kasterlee

Deel dit artikel