U bent hier

Kasterlee steunt de erkende Kastelse verenigingen tijdens de coronacrisis

Kasterlee
29.04.2020 - 16.01u
Door: Mark Jaspers

De coronacrisis treft niet alleen de gezinnen en de ondernemingen, maar ook de verenigingen. "In Kasterlee hebben we met ongeveer 200 erkende verenigingen een sterk sociaal weefsel.

Dankzij hen kunnen de leden hun talenten op diverse manieren ontplooien, " zegt schepen van jeugd Rob Guns. Bovenop het gemis van sociale contacten kampen zij nu met kosten die doorlopen. Of ze derven de winst van activiteiten die niet mogen doorgaan.

"Daarom heeft de CD&V-fractie samen met coalitiepartner Open VLD beslist om voor de erkende verenigingen €45.000 vrij te maken.

Zo kunnen we hen in deze benarde tijden een duw in de rug geven," kondigt schepen van cultuur Guy Van de Perre aan. Op basis van hun ledenaantallen ontvangen zij minimum €40 en maximum €540 in de vorm van cadeaubonnen.

"Omdat deze cadeaubonnen ingeruild worden bij lokale ondernemers die getroffen werden door de coronacrisis, ondersteunen we meteen twee doelgroepen die een moeilijke periode doormaken, " licht schepen van sport en lokale economie Walter Van Baelen toe.

Aanvullend zal de komende zomer een brochure in elke brievenbus vallen om verenigingen en hun evenementen extra in de kijker te zetten. Zo hopen we extra volk op de been te brengen wanneer verenigingen opnieuw evenementen mogen organiseren om de verenigingskas te spijzen.

Het zouden na de zomer nog wel eens drukke tijden kunnen worden. Daarom werd een online evenementenkalender (https://www.kasterlee.be/product/442/evenementen-online-evenementenagenda) gepubliceerd.

Door die te raadplegen krijgen verenigingen de kans om hun evenementen in te plannen zonder al te veel in mekaars vaarwater te komen.

De beslissingen met een financiële impact worden aan de gemeenteraad voorgelegd op dinsdag 26 mei.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto