Kasterlee staat al vele jaren met stip op de toeristische kaart in Vlaanderen. Maar nu het verkeer niet meer door het centrum komt, bestaat de kans dat men aan deze toeristische parel achteloos voorbij rijdt. Daarom worden langs de Noord-Zuid borden geplaatst om onze toeristische troeven in beeld te brengen.

Op een moment dat wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in heel Vlaanderen een operatie is gestart om allerlei verkeersborden en wegwijzers weg te halen, worden in Kasterlee langs de Noord-Zuid Kempen (N19g) in beide richtingen nieuwe infoborden geplaatst.

Dankzij de Noord-Zuid Kempen is het centrum ontlast van doorgaand verkeer. Dit biedt op termijn heel wat nieuwe ontwikkelingskansen voor horeca, toerisme en handel. Maar het houdt ook het risico in dat bezoekers en toeristen de gemeente doorkruisen zonder er halt te houden. Dat is jammer want Kasterlee is de toeristische gemeente bij uitstek in de Antwerpse Kempen, met meer dan 90 horecanten, 250.000 overnachtingen/jaar en tientallen toeristische evenementen.

Op deze toeristisch infoborden worden met grote foto's de thema's kabouters, pompoenen en gastronomie in de verf gezet. Voortaan krijgen passanten drie belangrijke troeven van Kasterlee in één oogopslag te zien. Zo willen we hen overtuigen om deze en andere troeven zelf te komen ontdekken en in Kasterlee halt te houden.

Op zaterdag 17 januari 2015 om 10 uur worden de toeristische infoborden langs de N19g geplaatst. Dit gebeurt in de berm, komende van Turnhout, kort voor het kruispunt met de N123. Wie de plaatsing wil bijwonen wordt om 9.45 uur verwacht aan de gemeentelijke technische dienst (Lichtaartsebaan 3, 2460 Kasterlee).