Verdiende zege voor de bezoekers die een rustig meesterschap aan de dag legden. Speerpunt Jonas Verbert werd echter verschillende keren gepareerd door doelman Van Uytven zodat VC tot de 44'moesten wachten op de openingstreffer van Nick Van Peer.

Kasterlee kon éénmaal dreigen met een kanjer van G. Dierckx die slechts centimeters naast mikte.

Tien minuten na rust zette Verbert dan toch de 0-2 op het scorebord
en in de allerlaatste minuut pegelde Van Peer van op zowat 35m
de eindstand tegen de touwen.

VC Herentals komt door het gelijkspel van Heikant aan de leiding.

44’ 0-1 Van Peer
52’ 0-2 Verbert
90’ 0-3 Van Peer

Hot VC-nieuwtjes
Marc Van Grieken is na zijn operatie terug bezig met loopoefeningen
maar wordt nu geplaagd door een ontsteking.
Steven Van Genechten bleef aan de kant met eveneens een knieletsel.
Thomas Wouters zat een gele rustdag uit.  Stef Verwimp liep tegen een tweede gele kaart op.

Nathan Van Brantegem mocht invallen op een kwartier van het einde.
Robin Adriaenssen speelde zijn voorlaatste match van het seizoen
want daags na de match tegen Berg en Dal vertrekt hij naar Turkije
waar hij in Antalya sportschool gaat volgen.

Verslag Jos Flamand / VC / Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :

VC Herentals ging in zijn laatste zaterdagavondwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Kasterlee, de ploeg die het in de heenronde een 5-0 nederlaag aansmeerde.  Coach Beyens kon niet rekenen op Wouters (gele schorsingsdag), Van Grieken (vocht in knie) en Van Genechten (eveneens knieproblemen).

Van een studieronde was op Duineneind weinig sprake, reeds in de derde minuut pakten de bezoekers uit met een schitterende aanval.  Verwimp bediende na een rush Verbert die een leuke één-twee opzette met Adriaenssen maar thuisgoalie Van Uytven was net iets sneller op de bal.  Aan de overkant was Meeuwsen plots gevaarlijk met een vluchtschot dat een half metertje naast doel belandde.

Herentals reageerde onmiddellijk via Verbert die mooi klaarlegt voor Slechten maar de plaatsbal van Jochen miste kracht en precisie.  Nog voor het halfuur kregen de toeschouwers twee pogingen van Verbert, opnieuw aan een ijzersterke match bezig, te bewonderen.

Telkens ging de bal ofwel nipt naast ofwel onthield Van Uytven de openingstreffer.  Het laatste kwartier van de eerste helft verdween het tempo geleidelijk aan uit de wedstrijd maar op slag van rust, op een ideaal moment, sloeg VCH toch genadeloos toe.  Een voorzet van Verwimp werd aan de tweede paal door Van Peer hard tegen de touwen getrapt, rusten deden we dus met 0-1.

Rood-wit  kwam ook dominanter uit de kleedkamer want vlak na affluiten was Van Uytven bij de pinken om een schot van Van Der Schraelen te parreren.  De 0-2 kwam er enkele minuten later toch wanneer Van Doninck net als tegen AC Olen een perfecte voorzet afleverde waar Verbert met een buffelstoot de voorsprong uitdiepte.

Kasterlee kwam niet echt in het spel voor en kwam nog goed weg op schoten van Luyckx en Verbert waar de hele thuisdefensie hun handen en voeten aan vol hadden.  Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam de thuisploeg toch iets feller opzetten.  Gelukkig kon VCH rekenen op doelman De Booij wanneer het nodig was, hij bracht redding op een goede poging van Van Springel.   Diezelfde Van Springel was enkele minuten later opnieuw gevaarlijk maar De Booij hield zijn netten reeds voor de 4de week op rij proper.  In de slotseconden haalde Van Peer verwoestend uit van ver buiten de grote rechthoek en de bal verdween onder en naast iedereen in doel.

De 0-3 eindstand zegt eigenlijk alles, Herentals kwam op geen enkel moment echt in de problemen en laat in zijn laatste vier wedstrijden een mooi doelsaldo van 11-0 noteren.  Dat zijn echter geen garanties voor de volgende wedstrijd waar Berg en Dal de tegenstander is, een ploeg die na een matige competitiestart aan een sterke remonte bezig is.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Verwimp Stef;  Luyckx Lars;  Adriaenssen Robin;  Slechten Jonas;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Maes Jens;  Van Brantegem Nathan;  Schuerwege Joris;  Van De Weyer Dries.
Vervangingen:  75e  Van Brantegem Nathan voor Slechten Jochen;  80e Van De Weyer Dries voor Verwimp Stef;  88e  Schuerwegen Joris voor Adriaenssen Robin.
Gele kaarten:  Verwimp Stef

Doelpunten:  44e  Van Peer Nick 0 – 1 ;  50e  Verbert Jonas 0 – 2 ;  90e  Van Peer Nick 0 - 3.