U bent hier

Kasterlee wil komst asielzoekers naar De Residentie Lichtaart degelijk voorbereiden (2)

Kasterlee | Neteland
18.11.2015 - 17.23u
Door: Peter Caers

Burgemeester Ward Kennes: "Sedert enkele dagen weten we dat Corsendonk Hotels het hotel De Residentie heeft gekocht. In afwachting van een totale renovatie en modernisering over enkele jaren, hebben zij dit pand aan Fedasil aangeboden voor de opvang van vluchtelingen. De federale regering moet hierover nog een definitieve beslissing nemen.

De komst van vluchtelingen roept steeds vragen en onzekerheid op.

Daar moeten we als gemeentebestuur aandacht voor hebben en de bekommernissen ernstig nemen. Als gemeente hebben wij geen impact op het initiatief van de hoteleigenaar of op de regeringsbeslissing. Maar ik besef zeer goed dat een dergelijke evolutie wel een impact zal hebben voor onze lokale gemeenschap en voor het gemeentebestuur.

Om ons in afwachting van een beslissing toch al pro-actief op voor te bereiden, heb ik nu donderdag een eerste overleg gepland met - de afgevaardigde van Corsendonkhotels- de coördinator van hun centrum in Turnhout of Retie- ons OCMW- de korpschef van onze politiezone en de lokale commissaris- de dienst bevolking.

In een volgende fase gaat het gemeentebestuur ook andere actoren betrekken zoals CAW, de scholen, Fedasil. Aandachtspunten voor de gemeente zijn momenteel :- buurt informeren- registratie door onze dienst burgerzaken - overleg met OCMW- overleg politie inzake veiligheid, zowel in centrum als daarbuiten, overleg met scholen, voor opvang van kinderen onder de vluchtelingen- inzet van vrijwilligers in onze gemeente zoals dat ook in Turnhout en Retie gebeurt",  besluit burgemeester Ward Kennes.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto