Op vrijdag 26 juli gaan vijf enthousiaste jongeren met een beperking samen een sportieve uitdaging aan om in elke Vlaamse provincie een stuk van een wielerkoers af te leggen. De tocht duurt in totaal 13 dagen en om de dag wordt een traject van ongeveer 30 km afgelegd. Op hun tocht doen ze ook Kasterlee aan waar ze in de Hoge Rielen logeren.

Op dag 4 (maandag 29 juli) wuiven burgemeester Ward Kennes en de schepen van welzijn Sumati Adriaensen samen met hun collega’s en de gehandicaptenadviesraad van Kasterlee hen uit in de Hoge Rielen.

Dit gebeurt op het Plein der Traagheid, aan de ingang via de Molenstraat, tussen 9.30  en 10 uur. Daarna rolt het gezelschap richting Grobbendonk. Van het gemeentebestuur krijgen deze rollende sportievelingen met een handicap kabouterkoekjes en drinkbussen mee voor onderweg.

Met deze prestatie zamelen de jongens geld in voor een sociaal project. De opbrengst van deze sponsortocht gaat dit jaar integraal naar het project ‘Getuigen Onderweg’, een project van vzw Rondpunt om het belang van veilig verkeer te stimuleren bij jonge mensen. Ook BIVV en vzw Ouders van Verongelukte Kinderen steunen Rollend door Vlaanderen.

Iedereen kan trouwens een stukje meefietsen! Bekijk de trajecten in detail op de website www.rollenddoorvlaanderen.be.