Naar aanleiding van de Week van de Korte Keten, die start op 14 mei, werkte Toerisme Kasterlee een leuke fietszoektocht uit.

De Week van de Korte Keten verhoogt de bekendheid van de korte keten en de rechtstreekse band tussen producent en consument. Op die manier ondersteun je niet alleen de lokale economie, je krijgt er ook verse en kwaliteitsvolle producten voor in de plaats.

Dat Kasterlee nog een echte landbouwgemeente is, ontdek je tijdens de twee fietslussen van 17 km en 28 km. Je komt maar liefst 16 landbouwers en streekproducenten tegen die elk hun eigen verhaal hebben. Ontdek deze (h)eerlijke producten uit Kasterlee vanop je fiets.

"Steeds meer mensen hechten belang aan de korte afstand dat voedsel aflegt tussen de boerderij en hun bord", zegt schepen van landbouw Guy Van de Perre. "Met deze fietstocht willen we iedereen die op zoek is naar lokale producten wegwijs maken in onze gemeente."

Op elke stopplaats zoek je de foto die niet in het plaatje past en zo vind je een code. Een deelnemingsformulier kost 5 euro en is te koop in het toeristisch infokantoor naast het gemeentehuis in Kasterlee. De zoektocht loopt van 14 mei tot en met 30 september 2022.

Deelnemers maken kans op drie lekkere lokale prijzen ter waarde van 70, 50 en 30 euro.  Foto B. Van Der Moeren/N.