Kasterlee zoekt tegen 15 mei voor het 'project Kasterlee, Lichtaart, Tielen ge-dicht!' kandidaat dorpsdichters.

Een jury zal op basis van drie Nederlandstalige gedichten beoordelen wie zich de eerste dorpsdichter van Kasterlee mag noemen. Eens verkozen zal de dichter vanaf 1 september gedurende twee jaar minstens 8 gedichten schrijven over de eigenheid van Kasterlee en zijn inwoners.

Het gemeentebestuur zal het werk van de dorpsdichter op verschillende manieren zichtbaar maken en promoten en de dorpsdichter zal meewerken aan minstens twee publieke evenementen per jaar.

"Iedereen die 16 jaar of ouder is en in Kasterlee woont of een sterke link heeft met de gemeente, kan deelnemen aan de wedstrijd", zegt schepen van cultuur Guy Van de Perre (CD&V).

"We zoeken kandidaten die onze inwoners kunnen verbinden met hun liefde voor poëzie. In ruil daarvoor geven we de dorpsdichter uiteraard de nodige erkenning en veel extra promotie."

Geïnteresseerden kunnen een kandidatuur digitaal of op papier indienen bij de cultuurdienst. De vereisten zijn terug te vinden in het reglement voor de aanstelling van een dorpsdichter op www.kasterlee.be, en bij de cultuurdienst via 014 85 99 22 of via cultuur@kasterlee.be.

"Veruit de meeste van onze inwoners zijn fier zijn op Kasterlee, Lichtaart en Tielen. Met de aanstelling van een dorpsdichter kunnen we die gedeelde fierheid onder woorden brengen, en poëzie zorgt bij veel mensen voor plezier, troost en rust", aldus Van de Perre.

"Het is voor onze gemeente een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier de interesse in woord en taal te prikkelen, en wie weet komen er misschien wel verborgen talenten naar boven".
Wie de titel van dorpsdichter mag dragen wordt mee bepaald door een selectiejury.

De leden van de jury adviseren het gemeentebestuur over de beste kandidaat. Het gemeentebestuur wil graag tegen de zomervakantie de eerste dorpsdichter aanduiden zodat die op 1 september effectief aan de slag kan.