Kathleen Laverge uit Morkhoven zetelt sinds dinsdagavond als onafhankelijk raadslid in de Herentalse gemeenteraad. Ze wijst erop dat zij nooit haar ontslag aanbood, maar door de partij werd geschorst. Ze geeft toelichting bij haar opstappen. 

'Ik heb me, samen met de andere betrokkenen, voorgenomen om de negativiteit van deze hele periode achter te laten bij wie ze veroorzaakte en positief vooruit te denken.

Ik ben blij met en overtuigd van de juistheid van mijn beslissing om uit de partij te stappen waarvoor ik ettelijke jaren ambassadeur ben geweest, maar die ik zie verworden tot iets waarin ik me niet langer kan vinden.

Ik accepteer al helemaal geen halfslachtige schorsing van mensen die juist alle moeite hebben gedaan om deze afdeling jaren op het juiste spoor te brengen en te houden, louter omwille van de vermeende ‘ongenaakbaarheid’ van één persoon.

Dat is de spreekwoordelijke druppel geweest na ontzettend veel geduld en hoop. Vandaag luidt een nieuw hoofdstuk in en dat wil ik niet inzetten met nog eens een foute voorstelling van de feiten en een beetje negatief beeld in de media,' besluit Laverge.

Op de foto : Kathleen Laverge (links) in andere tijden, naast lokale voorzitter Arnout De Cuyper en Axana Ceulemans (archief 2012 - Nnieuws).