U bent hier

Kathleen Laverge zetelt als onafhankelijke : 'Ik wil niets meer met Yoleen Van Camp te maken hebben'

Herentals
27.07.2018 - 21.14u
Door: Herman Gezelle

De schandaalsfeer rond Kamerlid Yoleen Van Camp (N-VA) blijft uitbreiden. Binnen de N-VA Herentals was er al een jaar commotie over de samenstelling van de kieslijst en de manier waarop Van Camp persoonlijk een pak trouwe leden liquideerde.

Fractieleidster Katheen Laverge gaf recent haar ontslag als bestuurslid en zetelt vanaf de gemeenteraad van nu dinsdag 31 juli als onafhankelijk raadslid.

'Geachte voorzitter, beste Arnout, beste bestuursleden, ik heb besloten niet langer deel te willen uitmaken van het bestuur van N-VA Herentals en daarom bied ik mijn ontslag aan als bestuurslid van de partij', zo meldt Kathleen Laverge, die van aan het begin van deze legislatuur voor de N-VA als fractievoorzitter zetelde in de gemeenteraad.

Laverge kreeg een hevig dispuut met Yoleen Van Camp over haar plaats op de N-VA-kieslijst: Laverge vond dat ze de vierde plaats verdiende, maar ze belandde op vijf, waarop ze ervoor koos die plaats op de lijst niet op te nemen.

Dat was echter nog maar het begin van de grote herrie binnen de N-VA-ploeg.

Het eerste tumult over de N-VA-broodzakken in juni haalde de nationale media. Van Camp en lijstduwer Van Nueten hadden al de Herentalse bakkers €400 'zwart geld' en bonnen aangeboden om mee voor het duo propaganda te voeren.

Hierop namen een pak N-VA bestuursleden ontslag en leden werden door Van Camp uit het bestuur gezet.

Niet veel later lekte een voor partijleden behoorlijk schofferend bericht waarvan iedereen vermoedde dat het van de hand van Yoleen Van Camp kwam, al ontkent die dat zelf. Hoe en door wie dat fameuze bericht rond boekingen en betalingen van 'love-kamers' voor haar moeder op Linkedin werd gepost, maakt het voorwerp uit van een 'gerechtelijk onderzoek', want Van Camp meldde 'klacht neer te leggen wegens laster en eerroof tegen onbekenden'. 

Volgens Van Camp was haar ex (arts in het AZ Herentals) de dader van het posten van die tekst op haar Linkedin-account.

'Ik wil niets meer met Van Camp te maken hebben'

Voor Kathleen Laverge, die na een discussie over de kieslijst duidelijk maakte dat ze bestuurslid bleef bij de partij en bleef zetelen in de gemeenteraad, was het de spreekwoordelijke druppel: ze wil met Van Camp niets meer te maken hebben.

'Vooral ook door de commotie van de laatste weken en het feit dat een aantal mensen, met wie ik heel intens heb samengewerkt binnen de partij, nu door deze onbetrouwbare Yoleen Van Camp uit het bestuur en/of van de lijst zijn geweerd, heeft mij deze beslissing doen nemen. In de overtuiging dat jullie snel iemand vinden die beter met jullie kan samenwerken', zo eindigt de ontslagbrief van Laverge.

Wordt vervolgd. (pp)

Op de foto : links Kathleen Laverge, samen met lokale voorzitter Arnout De Cuyper en Axana Ceulemans, destijds lijsttrekker - (archief 2012).

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto