Kim Peeters & Kathleen Weuts  openen op 25 januari aan de Watervoort 8 hun uniek 'Lou'k up & Be-lief-huis' voor rouwenden. Om de afwerking te kunnen voltooien, zijn de 2 boezemvriendinnen een crowdfunding gestart waarmee ze €5.000 hopen op te halen.

"We zijn ervan overtuigd dat het allemaal goedkomt", weet Kathleen. 
De 2 dames bieden sinds 2016, als een van de eerste in België, een unieke vorm van zorg aan voor mensen die geconfronteerd worden met een overlijden, en in het bijzonder dat van een kind.

"Omdat we dit allebei zelf hebben meegemaakt, weten we wat een wereld van verschil er zit in het kunnen vinden van een manier om ermee te leren leven", zegt Kathleen.

"We willen taboes rond rouw en verlies doorbreken en het meer bespreekbaar maken."

Door te beschikken over een vaste locatie waar ze activiteiten kunnen onderbrengen, willen Kathleen en Kim bereikbaar zijn voor meer mensen en kunnen ze meer mensen ondersteunen.

"Lou'k up & Be-lief moet een (t)huis zijn waar rouw en verlies centraal staat. Waar coaching en begeleiding is, waar herinneringsvieringen en afscheidsvieringen kunnen plaatsvinden.

Waar workshops en opleidingen worden gegeven om mensen 'de niet bestaande handvaten' aan te reiken, en tools om ermee aan de slag te gaan.

Ook sponsors voor enkele grote materialen zou top zijn: - een percolator / oven/ ijskast - gouden bestek - geluidsinstallatie - gordijnen - en een beamer

", besluit Kathleen.  Contact langs kathleen@louk-up.com

Je kan de crowdfunding volgen op https://nl.ulule.com/louk-up-be-lief-huis/?