Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Katholieke jongeren schrijven open brief aan aartsbisschop Terlinden: "Nieuws over daders op kieslijst was opnieuw een steek te veel"

kerk beeld - foto rr

Teleurgesteld en boos. Zo voelen de katholieke jongeren van het Vlaamse Jongerenpastoraal (IJD) zich na het nieuws dat er op de kieslijst van de priesterraad van aartsbisschop Luc Terlinden 3 gekende daders van seksueel misbruik staan. (!)

Als reactie schreven 7 jongeren een open brief aan de aartsbisschop. "Dit is niet onze Kerk, het is belangrijk dat de jongeren - de toekomst van de Kerk - zich in deze kwestie laten horen", zegt co-auteur Pieter Anseeuw. (VRTNWS)

 

Reactie Rik Devillé : 'Empathie voor slachtoffers'

Priester Rik Devillé eist het ontslag van aartsbisschop Terlinden, maar volgens Gilis heeft dat weinig zin. "Zijn ontslag zou niet helpen. Ik geloof niks meer van wat de Kerk zegt. Het wordt echt een saga. Dit is schandalig."

"Het wordt tijd dat iemand het eindelijk een beetje serieus neemt en een beetje empathie toont voor de slachtoffers. Is het nu zo moeilijk om een dossier van A tot Z onder handen te nemen. Ik kan daar met mijn verstand niet bij." (VRTNWS)

kerk beeld - foto rr

Deel dit artikel