U bent hier

Katoen Natie bouwt logistiek complex voor Defensie in Beringen-Paal

Kempen regio | Nationaal
06.10.2020 - 19.22u
Door: Mark Jaspers

Katoen Natie bouwt langs de Industrieweg in Beringen Paal nieuwe magazijnen en kantoren, die zullen dienen voor de logistiek van het Belgische leger. In een eerste fase wordt het gebouw ruim 30.000 m² groot en zullen er 75 mensen werken.

Op termijn zullen er nog jobs bijkomen: de logistieke groep heeft een vergunning gekregen voor in totaal 69.139 m². Als het volledige project gerealiseerd is, zal de investering 40 miljoen euro bedragen.

Katoen Natie heeft er nog niet over gecommuniceerd, maar het logistieke complex wordt voor Defensie gebouwd, zo blijkt uit een personeelsadvertentie van de groep. Het gaat naar verwachting in april 2020 open.

Begin 2018 besliste de regering op voorstel van toenmalig minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) om verschillende taken, zoals catering en logistiek, te outsourcen.

Volgens de militaire vakbond ACPM kende het ministerie van Defensie op 26 december 2018 het logistiek contract toe aan Katoen Natie voor een periode van 12 jaar. Naar verluidt heeft het contract een waarde van 14,4 miljoen euro per jaar. De centrale voorraden van Defensie zullen ondergebracht worden in het complex dat Willy Naessens momenteel voor de groep in Beringen-Paal optrekt.

Het gaat om allerlei soorten goederen, zoals voedsel en gevechtsrantsoenen, wisselstukken, textiel en persoonlijke uitrusting, met uitzondering van gevoelig militair materiaal, zoals munitie en wapens.

Volgens ACPM zal Katoen Natie vanaf de tweede helft van 2020 het volledige distributieproces – op het Belgische grondgebied en in de buurlanden – verzorgen.

Ysewijn Willy/ NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto