ParaCommando.com meldt vandaag :  'Kwartier P. Gailly, de thuisbasis van het Derde bataljon Parachutisten Tielen, zal mogelijk de deuren moeten sluiten. Dat blijkt uit een krantenartikel dat gisteren in de Franstalige krant La Libre verscheen. Intussen werd die berichtgeving ook door andere interne militaire bronnen bevestigd.

De sluiting van de kazerne zou deel uitmaken van een voorstel dat de defensietop heeft overgemaakt aan minister van defensie Vandeput, die er op zijn beurt een akkoord voor tracht te vinden bij de politieke partners.

Verhuis manschappen

De eventuele sluiting van de kazerne van Tielen betekent evenwel niet dat ook de eenheid zelf wordt opgedoekt. Wellicht zullen de manschappen worden ondergebracht in nabije eenheden Brasschaat en Heverlee.

Andere (niet paracommando-)kazernes die in het voorstel zijn opgenomen zijn die van Koksijde, Ieper, Berlaar en Semmerzake aan Nederlandstalige kant. Doornik, Nijvel en Bastogne worden voorgesteld aan Franstalige zijde.

De persdienst van defensie wil de informatie echter niet bevestigen en stelt dat er pas over enkele maanden meer duidelijkheid zal zijn.'

Bij het 3 Bataljon Parachutisten in Tielen werken 500 militairen.

Foto's Para Commando copyright Pieter Branckaerts / NNieuws.