De Crisiscel van de KBVB zet alle jeugd- en amateurcompetities definitief stop.  Hier vind je het overzicht voor de ploegen Kempen Neteland.  De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement.

Eindstand op basis van rangschikking 12 maart 2020

'Wat dit precies betekent, vind je terug via https://bit.ly/competitions-nl. De sportieve eindstand wordt in de komende dagen gepubliceerd. We communiceren hier later opnieuw over.'

Gevolgen voor onze regio ploegen in de Kempen Neteland:  van 1e Klasse Amateurs  tot 1e Provinciale

1e AMATEURS :

In 1e Klasse Amateurs is de beslissing vooral goed nieuws voor Lierse Kempenzonen. Het stond vóór het stopzetten van de competitie op de 13e plaats, een virtuele barrage- of eindrondeplaats.

Omdat de eindrondes wegvallen zijn de Pallieters gered. Dessel  Sport hoeft zich op de 8e plaats na 24 speeldagen al niet te veel degradatiezorgen meer te maken.

KSK Heist moet zich niet meer fit te houden om als 4e gerangschikte een eindronde te spelen. Die zat er in de normale competitie aan te komen.

2e AMATEURS :

In 2e Amateurs beslisten Vosselaar en Duffel eerder al om het komende seizoen respectievelijk in 1e en 4e provinciale aan de aftrap te komen. Hierdoor en ook omdat de competitie nu definitief wordt stopgezet, zijn VV Hoogstraten en ASV Geel op sportief vlak zeker van het behoud in 2e Amateurs.

3e AMATEURS :

In 3e Amateurs promoveert Lyra Lierse naar de 2e Klasse Amateurs. In de normale competitie was door een 1 op 9 haar voorsprong op Heur-Tongeren en City Pirates geslonken tot één punt. Heur-Tongeren tegen Lyra-Lierse was de eerstvolgende match op de normale kalender.

Onderin het klassement kunnen vooral KFC Turnhout en Witgoor Dessel en in mindere mate Zwarte Leeuw weer wat rustiger ademen. Ze zijn plots zeker van het behoud en ontsnappen aan het degradatiespook dat voortdurend om de hoek loerde.

Ook voor Houtvenne, dat gedeeld eerste stond in het 3de periodekampioenschap en ook nog meedeed voor de titel, komt er een bruusk einde aan de competitie.

PROVINCIALE :

1e PROVINCIALE

PROMOVEREN
KFC Lille (kampioen)
Racing Mechelen (omdat Vosselaar vrijwillig zakt naar 1e provinciale)
FC De Kempen (omdat FC Duffel voor volgend seizoen in principe niet meer inschrijft voor 1e provinciale).

DEGRADEREN
VC Herentals, 's Gravenwezel, Hoboken en St.-Dimphna.

2e PROVINCIALE

PROMOVEREN
Bevel (kampioen) en Rapid Leest (kampioen), Ranst en Retie
OG Vorselaar (omdat Duffel zich in principe niet meer inschrijft in 1e provinciale).

DEGRADEREN
Achterbroek, Burcht, Turk Sport, White Star, Schriek en Laakdal.

3e PROVINCIALE

PROMOVEREN
Ekeren (kampioen), Bonheiden (kampioen), Arendonk (kampioen)
Zandvliet, Minderhout, Olmen en Zwaneven

DEGRADEREN
Brecht, Pulle, Meerle, Borsbeek, Leest United, Hombeek, Hove, Nielse,
Mol, KFC Herenthout, Gierle, Flandria -- Turnhout B stopt activiteiten.

4e PROVINCIALE

PROMOVEREN
De Kempen B (kampioen), Gooreind (kampioen), Wintam (kampioen), Punt-Larum (kampioen)
Exc. Essen, Lippelo, Hemiksem, Netezonen, Oevel, Halle en Oosthoven.

 

Nog geen beslissing over profvoetbal

De crisiscel corona van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.

De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.

Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal.

De Women's Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling. (kbvb)

Later meer.