U bent hier

KBVB : De Keersmaecker blijft toch aan als voorzitter

Nationaal
13.02.2015 - 18.30u
Door: Herman Gezelle

Vanmiddag heeft François De Keersmaecker in een heftige vergadering aan het Uitvoerend Comité tekst en uitleg gegeven over het ontslag en de vergoeding van CEO Steven Martens. Er kwam geen vertrouwensstemming aan te pas, waardoor De Keersmaecker al zeker tot juni gewoon aanblijft als voorzitter. Overigens vallen na het vertrek van Martens nog meer lijken uit de kast.

Op de voetbalbond moest François De Keersmaecker vandaag zowel de Raad van Bestuur als het Uitvoerend Comité trotseren. Het gespreksonderwerp: het ontslag van CEO Steven Martens.

De topman stapte begin deze week op na aanhoudende kritiek op zijn financiële beheer, maar kreeg wel nog een flinke ontslagvergoeding mee in zijn koffer.

Nu lijkt de voetbalbond nog meer rode cijfers te moeten schrijven dan eerst gedacht. Want vandaag is de toestand nog erger gebleken dan werd aangenomen.

Zo zijn er bewijzen opgedoken van oneigenlijk gebruik van VISA-kaarten door het management en viel deze week nog een extra factuur van verzendingskosten naar Brazilië van liefst 110.000 euro in de bus.

Bart Verhaeghe heeft na de bijeenkomst van het Uitvoerend Comité en de uitleg van François De Keersmaecker snoeihard uitgehaald naar de topman van de KBVB. De voorzitter van Club Brugge en lid van het UC verwijt De Keersmaecker slecht bestuur.

"Er zijn vandaag zaken aangekaart die in een normale federatie of vereniging gewoon niet kunnen. Dit is geen deugdelijk bestuur. Ik kan mezelf hier totaal niet in herkennen en keur dit dus af", zegt Verhaeghe.  (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto