Het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity heeft samen met het management team, onder leiding van CEO Bart Denoodt, de aandelen van Dekabo overgenomen van PE Group, een investeringsmaatschappij. Deze transactie is de tweede investering van het derde KeBeK-fonds, dat in april jl. werd opgericht.

Dekabo – met vestigingen in Olen en Herstal - is één van de grootste aanbieders van horizontaal gestuurde boringen (HDD) in België. Het bedrijf realiseert de plaatsing van nutsleidingen met de hoogste precisie en zonder bovengrondse hinder, in elke ondergrond – ook rotsbodems – en elke omgeving.

Dekabo heeft een modern machinepark en een zeer geavanceerde technologie, waarmee het kan boren in zeer moeilijke omstandigheden, met diameters van 10 tot 100 cm en boringen tot 650 meter. Horizontaal gestuurde boringen worden voor tal van toepassingen gebruikt, zoals elektriciteit, telecom, water, gas, bekabeling,...

Over de afgelopen jaren heeft Dekabo met een team van ongeveer 40 medewerkers een flinke omzetgroei doorgemaakt. In 2019 verwacht Dekabo een omzet van 10 miljoen EUR te realiseren.

Bart Denoodt - CEO Dekabo: ""Door de overname van KeBeK krijgt Dekabo Group verder versterking om versneld te groeien in een nog steeds erg boeiende markt, dit zowel in binnen- als buitenland. Ik ben dan ook blij om deze groei samen met mijn team te kunnen blijven ondersteunen."

Stefan Yee – CEO PE Group: "PE Group investeerde al verschillende jaren in de succesvolle uitbouw van Dekabo Group. Samen met het management groeide dit bedrijf door tot de absolute marktleider in België in horizontaal gestuurde boringen. We geven dan ook graag de fakkel door aan KeBeK Private Equity en zijn ervan overtuigd dat ze de onderneming en het management verder zullen ondersteunen in haar ambitie"

Gert Van Huffel – Managing Partner KeBeK: "Over de afgelopen jaren heeft Dekabo een mooie staat van dienst neergezet in de markt van de horizontaal gestuurde boringen, met de succesvolle realisatie van een heel aantal complexe projecten. We kijken ernaar uit om samen met Bart Dekabo verder uit te bouwen de komende jaren."