U bent hier

Keeses Molen : knappe restauratie

Kasterlee
13.09.2021 - 10.22u
Door: Herman Gezelle

Tijdens Open Monumentendag kon het publiek de molen voor de eerste keer vanbinnen én vanbuiten bewonderen.  In aanwezigheid van de molenaars en met ondersteuning van diverse verenigingen opende het gemeentebestuur eindelijk de molen.

"Ongeveer een jaar geleden werd de restauratie van Keeses Molen, die al sinds 2012 uit het straatbeeld verdwenen was, afgerond. Omwille van corona werd de inhuldiging noodgedwongen uitgesteld", vertelt schepen van erfgoed Rob Guns.

"Met extra enthousiasme en trots organiseerden we het voorbije weekend samen met de molenaars de allereerste opendeurdag van dit beschermd monument".

"Keeses Molen langs de Geelsebaan in Kasterlee is al decennialang een landmark voor toeristisch Kasterlee. Ook op het vlak van cultuur en erfgoed heeft de molen samen met het nabijgelegen Heemerf, een openluchtmuseum over de levenswijze van de Kempenaren aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, een belangrijke functie.

Het gemeentebestuur zet momenteel samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete in op de ontwikkeling van de volledige omgeving en wil daarmee een impuls geven aan het toeristisch recreatief potentieel van Keeses Molen in relatie tot de omgeving", vertelt burgemeester Ward Kennes die ook bevoegd is voor toerisme.

De restauratie werd mogelijk gemaakt dankzij de subsidiëring van de Vlaamse overheid.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto