Vic Van Eyck van Kempen Campings, dat in totaal 30 campings vertegenwoordigt, goed voor zo'n 10.000 vaste kampeerders, verwacht dat dit weekend ongeveer 50% van de gasten naar hun tweede verblijf zullen komen.

'Als er één sector is waar proper sanitair, gezonde buitenlucht, wandelen, fietsen en vooral veel plaats centraal staat zijn wij het', zegt Vic Van Eyck.

'Wanneer de mensen met een 2e verblijf aan zee weer naar de kust mogen, dan is het niet meer dan logisch dat ook de kampeerders met een vast abonnement weer naar hun caravan of huisje mogen.

Wij zijn er van overtuigd dat de mensen die een jaarplaats en seizoensplaats huren hier in alle veiligheid kunnen komen genieten van de Kempische rust en natuur en dat dit veel veiliger zou zijn dan in Antwerpen, of andere groot steden, op elkaar geplakt in appartementsgebouwen.

Wanneer we in de zomer waarschijnlijk massaal vakantie houden in eigen land, dan staan de campings er, met de nodige hygiënemaatregelen.

Met wat creativiteit kan op een kampeerterrein net zo goed afstand worden gehouden als op een kantoor.

Spijtig dat zo'n 2.000 Nederlandse gasten nog even moeten wachten. Hopelijk gaan de grenzen vanaf 8 juni weer open,  zodat ook de Nederlandse gasten opnieuw naar onze Kempense campings kunnen komen genieten.' (kc)