Op zondag 8 juli viert Herenthout zijn Vlaamse Feestdag met heel wat muziek en animatie. 's Avonds kan je meezingen met de liedjes van Kempen Zingt.

De festiviteiten naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag worden dit jaar opnieuw door gemeentebestuur en cultuurraad georganiseerd in de tuin van Huis Driane (bij goed weer). Op zondag 8 juli zullen vanaf 20.00 uur Jo en Nele Witvrouwen Herenthout doen zingen en swingen.

We gaan op dit Nederlandstalig elan door om 22.00 uur met het Herenthoutse luik van ‘Kempen Zingt’, het project rond gezongen erfgoed van onze regio. Zangeres Pascale Michiels (Wittekerke, Flikken), muzikanten Bart Buls (Admiral Freebee, Vive La Fête …) en Piet Van Den Heuvel (Scooter, Clouseau …), een podium en een set plezante volkse liedjes uit de Kempen: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze Kempen zingt mee!

De Kempense traditionals van toen door muzikanten van vandaag: zo klinkt ons muzikale erfgoed in de éénentwintigste eeuw. De teksten hoef je niet (meer) uit het hoofd te kennen: die krijg je erbij in een gratis boekje. Op en top Kempens … sfeer verzekerd!

Mochten de weergoden ons toch ongunstig gezind zijn, wordt er uitgeweken naar de getrouwe locatie (GOC Ter Voncke).