U bent hier

Kempenaar Rudy Mees vanuit California : 'Een échte inferno, overdag pikkedonker in binnenland'

Internationaal | Kempen regio
10.09.2020 - 23.42u
Door: Herman Gezelle

'Bij de bosbranden in California zijn 3 mensen dood teruggevonden', meldt Herentalsenaar Rudy Mees vanuit County Oceanside (CA) vanavond aan Nnieuws. Rudy woont en werkt al 40  jaar in California.

'Daarmee komt het totale dodental op 11. In de regio op zo'n 300 kilometer ten noorden van San Francisco, zijn meer dan 60.000 mensen geëvacueerd, honderden gebouwen zijn beschadigd of helemaal afgebrand.'

'Global warming is real'

'Zelfs de kust is niet gespaard. Vorige week hadden we temperaturen van boven de 40°C op het strand. 

De wind keert tot Santa Ana, wat heel de regio San Diego in hoog brandgevaar brengt. Aan de kust hebben de meesten geen airco (zoals ik), dus zijn we aangewezen op natte handdoeken en veel water drinken.

Sinds ik een 10-tal jaren in de hi-desert heb gewoond, is deze toestand niet ongewoon. Anders ik had nooit verwacht dit aan de kust mee te maken. Global warming is real. 

Nu maar hopen dat de bosbranden niet tot onze wijken in County Oceanside komen aanstormen.  Een beangstigend gevoel.  Het bewijst nog maar eens dat de regering Trump niks van bosbeheer heeft terecht gebracht. 

Meer dan 12.000 brandweerlui geven 24/24 alles om de branden te bestrijden. More than 1 million acres have already burned. That is an area five times the size of New York City.

Het is hier een ware apocalyps, een inferno.  De beelden spreken voor zich', besluit Rudy Mees. 'De klimaatopwarming treft de hele planeet, ook België.  Bosbranden in de Kempen de komende jaren?  Zeker weten.'

'Beste vrienden, de groeten aan alle Hertalse en Kempense vrienden, en m'n redactie-maten van Nnieuws. Hou jullie sterk en gezond!

Ik lees iedere dag Nnieuws, tnx voor het harde news-work, boys.'

Rudy Mees is bekend in de Kempen en Vlaanderen als leadzanger en protagonist van de populaire Kempense formatie 'Schralen Tsjip & De Mussenschrik' uit de jaren 60-70 met o.a. de bekende bassist wijlen Herman Hermans (°1953).

Guy Verellen, met dank aan Rudy Mees / Nnieuws - beelden credits CNN - foto's CPF CA Fire Fighters - met dank.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto