U bent hier

Kempenaar Rudy Mees vanuit San Diego : ''k Hoop voor het beste, maar vrees voor het ergste'

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland
24.05.2020 - 15.28u
Door: Herman Gezelle

'California blijft in lockdown, al 100.000 Covid-doden in de States', meldt Herentalsenaar Rudy Mees vanmiddag aan onze N-redactie.  Rudy woont en werkt al 39 jaar in California.

'Hoi vrienden in Hertals & Neteland, iedereen hier in San Diego County Oceanside en heel California moet op advies 24/24u binnenblijven, met uitzondering voor het ophalen van voeding en medicatie. Of je mag wat joggen of wandelen.

Ik hoop voor het beste, maar vrees voor het ergste. De temperaturen lopen stilaan richting 40°C en meer. Met 'code rood' voor brandgevaar overal.  De brandweer houdt ook al preventieve brandoefeningen - (zie beelden tweet onder : Oceanside-firefighters).

De bewoners van het CA-binnenland komen naar de Pacific, naar hier, de kust, de koelzones.'

Rudy Mees : 'Probleem is social distancing in California, het wordt een trieste zomer, +100.000 Covid US-doden...'

'Probleem is social distancing', vervolgt Rudy.  'De stranden zijn nu open, maar je mag niet gaan zitten, of een handdoek uitspreiden voor zonnebaden. Je moet in beweging blijven.

Ik verwacht een revolte die aangemoedigd wordt door Trump, sinds hij denkt dat dit positief is voor zijn herverkiezing. In California blijven de besmettingen stijgen, alhoewel het dodental nog steeds lager is dan België, maar jullie tellen anders.

Dit wordt weliswaar een trieste zomer.'

''k Heb ondertussen al 3 buren verloren aan Covid'

'Ik heb ondertussen al 3 naaste vrienden-buren verloren aan Covid.  Op m'n appartementcomplex wonen allemaal +60-ers, dus veel senioren die nog live Woodstock (1969) meebeleefd hebben. We wachten hier in San Diego County Oceanside echt bang af.'

New York Times : eerbetoon aan 100.000 US-Covid-doden op hele pagina

'Vandaag verscheen in de New York Times op een hele pagina een eerbetoon aan de 100.000 Covid-doden in de States.  Een hallucinant cijfer, dat naar medische prognoses nog gaat verdubbelen in de zomer...

Beste vrienden, groeten aan alle Hertalse en Kempense vrienden, en m'n redactie-maten van Nnieuws. Hou jullie sterk en gezond!

Ik lees iedere dag Nnieuws, tnx voor het harde news-work, boys', besluit een verontruste Rudy Mees vanuit San Diego (CA) County Oceanside.

Rudy Mees is intens bekend in Vlaanderen als leadzanger en protagonist van de populaire Kempense formatie 'Schralen Tsjip & De Mussenschrik' uit de jaren 60-70 met o.a. de bekende bassist wijlen Herman Hermans (°1953).

Guy Verellen, met dank aan Rudy Mees - foto's Rudy Mees en T.Office Oceanside CA / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto