'California blijft in een absolute lockdown', meldt Herentalsenaar Rudy Mees vanuit County Oceanside San Diego (CA) vanavond aan Nnieuws. Rudy woont en werkt al 40  jaar in California.

'Ondanks de inspanningen van meer dan 12.000 brandweerlieden breiden de bosbranden zich nog steeds uit. Dit hebben we in vele jaren niet gezien.

We zitten hier allemaal in een non-stop heatwave met katastrofale gevolgen. Droge blikseminslagen en honderden (nieuw record) van brandhaarden, 1 zelfs zo groot als 1 miljoen acres.

Gelukkig is San Diego County tot hiertoe wat gespaard. California heeft nu ook de meeste Covid-besmettingen in de US.'

''M'n dochter Emily werkte als advocaat voor Senator Kamala Harris, kandidaat Vice President'

Wat wél positief is : Senator Kamala Harris van California, de vroegere baas van mijn oudste dochter Emily (43) die Assistant District Attorney is in California, heeft heel wat in haar mars bij de komende presidentsverkiezingen op 3 november. 

Terloops : ons Emily is in het moederhuis van Herentals geboren.

Kamala Harris (DEM) wordt hopelijk de volgende vice-president van de USA, en misschien de toekomstige President.'

Trifecta

'Nu nog een aardbeving en we hebben de ideale trifecta (sic). Eigenlijk hebben we al die trifecta met die oranje gekleurde idioot aan 't stuur van de US (Trump).  Moest hij de verkiezing winnen of veroveren Putin style, realiseer je dat dit consequenties zal hebben voor de hele wereld.

Voor de rest proberen we Covid 19 vrij te blijven. In de States zijn nu al meer dan 177.000 covid-doden geteld.'

'Beste vrienden, de groeten aan alle Hertalse en Kempense vrienden, en m'n redactie-maten van Nnieuws. Hou jullie sterk en gezond!

Ik lees iedere dag Nnieuws, tnx voor het harde news-work, boys', besluit een verontruste Rudy Mees vanuit San Diego (CA) County Oceanside.

Rudy Mees is intens bekend in de Kempen en Vlaanderen als leadzanger en protagonist van de populaire Kempense formatie 'Schralen Tsjip & De Mussenschrik' uit de jaren 60-70 met o.a. de bekende bassist wijlen Herman Hermans (°1953).

Guy Verellen, met dank aan Rudy Mees - foto's Rudy Mees en T.Office Oceanside CA / Nnieuws / Foto Kamala Harris - © Lawrence Jackson/Polaris/Photo News.