Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KempenAIR : nieuwe ballonmeeting in de Kempen zomer 2023 Grobbendonk

KempenAIR

Er komt een nieuwe luchtballonmeeting in de Kempen onder de naam Kempen AIR in Grobbendonk, begin de zomer 2023 vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli.  

KempenAIR vzw bestaat uit 4 enthousiaste Kempenaren. Bart Geeraerts en Kevin van Dessel, zaakvoerders en tevens piloten van Rabbits Ballooning Team, Sven Schoeters en Stijn Schoeters, zaakvoerders van Balloonies, broers en ondertussen ook beide piloot in opleiding.

'Alle vier zijn we geveld door een virus, gelukkig niet het coronavirus maar wel met een virus dat veel besmettelijker is, het ballonvirus', lacht ballonpiloot Bart Geeraerts.  'Dat virus heeft zich ondertussen ook al verder verspreidt naar andere familieleden en vrienden. Dat virus heeft er ook voor gezorgd dat wij beste vrienden zijn geworden. Allemaal perfecte ingrediënten om samen ons eigen avontuur te starten. Dat eigen avontuur heeft afgelopen zomer zijn eerste vorm aangenomen.

Al lange tijd speelde het idee om iets soortgelijks te doen maar helaas kwam het er nooit van. Tot afgelopen zomer, tijdens een ballonavontuur in het buitenland, zoals we het in de Kempen zeggen tussen pot en pint kwam het onderwerp terug aan bod. We zijn naar huis teruggekeerd als de organisatoren van een nieuw Kempisch ballonfestival. KempenAIR was geboren.

Een naam die verwijst naar onszelf, vier troste kempenaars of zoals we dat hier in de Kempen zeggen, Kempenairs met een ludieke verwijzing naar onze microbe de lucht, air. Het nieuwe ballonfestival moet “het evenement” in de Kempen worden, een evenement voor iedereen. Dat laatste is voor ons enorm belangrijk, het evenement zal een gratis evenement worden waarbij we de kans bieden aan alle mensen, uit alle lagen van de bevolking om mee te komen genieten van al dat moois.

Drie dagen lang, op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 zal de lucht boven de Kempen gekleurd worden door allerlei ballonnen. Klein, groot, leuke vormen en in allerlei kleuren. We gaan de Kempen extra op de kaart zetten, we gaan het ballonvaren dichter bij de mensen brengen.

Grobbendonk zal de uitvalsbasis zijn van dit evenement. Op een rustige gelegen locatie, op de grens van Pulle en Vorselaar zal de gemeente Grobbendonk tijdens dit weekend volop bruisen. De luchtballonnen zullen uiteraard centraal staan en iedereen verwonderen maar er is meer dan dat. Mensen moeten zeggen, we gaan een dagje, of nog beter een weekendje KempenAIR doen.

Een uitstap met de ganse familie met andere woorden. Een groot kinderdorp, een oldtimer rondrit, het grootste zomerterras van de Kempen, een feesttent met artiesten die alle dansbenen aan het swingen krijgen. Muziek voor jong en iets ouder, de Ketnetband is onze eerste grote publiekstrekker die we verwelkomen op zondag 2 juli.

Daarnaast hebben we een dame die Kempens is dan Kempens en zeker op ons evenement na haar optreden nog even zal blijven hangen, Margriet Hermans. Drie dagen feest en entertainment met een gratis toegang voor het ganse gezin. Voor iedereen, daarmee verwijzen we graag ook naar alle vrijwilligers waar we hopelijk mogen op rekenen.

Zij gaan mee het succes bepalen van het evenement. Naast de vrijwilligers zijn er ook de partners, lokale Kempense bedrijven die hun schouders mee onder dit project willen zetten. Door de extra steun die we hopelijk mogen krijgen van vele, kunnen we het evenement alleen maar laten groeien en groter doen worden.

“Iedereen” zijn ook de goede doelen, als organisatie vinden wij het belangrijk dat er een return is naar de maatschappij en steunen we met alle plezier goede doelen. Boven de Wolken, meteen een link naar wat we doen is onze eerste partner hierin. Boven de Wolken is een vzw die sterrenouders van overleden kindjes een laatste herinnering bezorgen.

Voor elke verkochte ballonvaart schenken we graag een bedrag aan deze organisatie. Hopelijk en met veel motivatie willen wij in de komende maanden nog extra goede doelen aan ons evenement koppelen. We see you in the KempenAIR!'

KempenAIR

KempenAIR

KempenAIR

Deel dit artikel