U bent hier

Kempens bouwbedrijf DCA voor het eerst in lijst van Beste Belgische Werkgevers

Kempen regio | Vlaanderen
20.03.2019 - 12.52u
Door: Herman Gezelle

DCA, één van de grootste Kempense bouwbedrijven, mag zich één jaar lang één van de beste werkplekken van België noemen. Het bedrijf uit Beerse, dat dit jaar 50 kaarsjes uitblaast, heeft gisteravond in de Docks Dome in Brussel voor de eerste keer het certificaat van Great Place to Work 2019 in ontvangst mogen nemen.

DCA heeft de erkenning te danken aan de grote fierheid die de 650 werknemers hebben om voor het bedrijf te werken. De prijs is een initiatief van het Great Place to Work Institute, dat verbonden is aan Vlerick Business School.

Dit jaar werken we met z'n allen gemiddeld 255 dagen. Maar in welke Belgische bedrijven gaat het personeel het liefst naar z'n werk? Die vraag stelt het Great Place to Work Institute al elk jaar sinds 2003.

Het instituut is een internationale onderzoeksinstelling die in 60 verschillende landen de werkervaring van werknemers wil verbeteren. Dat doet ze in samenwerking met de gerenommeerde Vlerick Business School en Jobat/Mark Magazine.

Enige Belgische bouwbedrijf

Het Kempense bouwbedrijf DCA vervoegt nu voor de eerste keer het rijtje van beste werkplekken. Sinds 2017 stelt Great Place to Work niet enkel een top-10 samen van beste werkgevers in België.

Het instituut reikt ook een certificaat uit aan organisaties die een uitmuntend niveau bereikt hebben in beide enquêtes. En dat niveau heeft DCA als enige bouwbedrijf met meer dan 500 medewerkers in ons land dit jaar bereikt.

Voor DCA is het felbegeerde certificaat een erkenning voor het gevoerde beleid. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de veiligheid en het welzijn van haar werknemers. Vanuit haar welzijnsplatform #BOUWEN AAN WELZIJN organiseert DCA o.a. verscheidene personeelsevents en ondersteunt ze Think Pink en Cliniclowns.

"DCA is een bouwbedrijf dat zo dicht mogelijk bij zijn mensen wil staan en daarom sterk inzet op samenwerking, loyaliteit en betrokkenheid. Het is een bedrijf dat een community probeert te creëren door sociale initiatieven. Het zijn zulke zaken die werknemers anno 2019 zoeken in een bedrijf."

Dirk Buyens, Professor Human Resources Management aan Vlerick Business School

Het Kempense bedrijf mag haar erelijst nu aanvullen met het ingekaderde certificaat dat ze gisteravond in ontvangst mocht nemen. Onlangs is DCA ook al gehuldigd met een BIM Award en 'Innovator van het jaar'.

650 werknemers

Het Great Place to Work Instituut bestudeert organisaties aan de hand van twee enquêtes. De eerste enquête, de Trust Index, bevraagt de werknemers over hun vertrouwen in de werkgever, over hun trots op de organisatie en de over het plezier dat ze beleven op de werkvloer. Daarnaast vullen het management en HR een tweede vragenlijst in over het personeelsbeleid, de Culture Audit. Uit de resultaten kwam vooral naar voren dat de 650-tal medewerkers heel trots zijn op hun bouwbedrijf.

"Onze nominatie is vooral een erkenning van onze werknemers. We voeren dan ook een beleid waarin we veel aandacht besteden aan een persoonlijke no-nonsense aanpak.

Bij DCA bieden we onze werknemers zoveel mogelijk kansen om zich verder te ontwikkelen en te ontplooien via persoonlijke begeleiding en innoverende workshops. We zijn inmiddels ook gestart met de realisatie van een nieuwe bedrijfssite, waar we fors inzetten op duurzaamheid, welzijn, innovatie en co-creatie.

We blijven ons er tegelijk van bewust dat we moeten blijven innoveren en ons beleid moeten afstemmen op maatschappelijke thema's. Dat is geen evidentie."

Michiel Schellekens, algemeen directeur DCA. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto