Kempens Heidelam : 'Lamsvlees van hoogste kwaliteit van schapen van KEMP vzw'
Kempens Heidelam, dat is lamsvlees van de hoogste kwaliteit van schapen van KEMP vzw. Eerlijk vlees, met de wildste smaak van de Kempen. Het lamsvlees van KEMP vzw wordt al enige tijd verkocht. Klanten bestelden hun vlees vooraf en haalden hun bestellingen af bij keurslager Van Hoof in Mol.
'Omdat KEMP meer mensen wil laten genieten van de unieke smaak van dit lamsvlees, zocht de vzw een manier om haar vlees nog dichter bij de consument te brengen. Kempens Heidelam lanceert nu 3 verkooppunten waar het lamsvlees permanent verkrijgbaar is.
DE WILDSTE SMAAK VAN DE KEMPEN
Het lamsvlees van Kempens Heidelam heeft een unieke, karaktervolle smaak die rechtstreeks voortkomt uit de wilde natuur van de Kempense heide. De lammeren grazen er op een rijkdom aan kruiden, gras en struiken, wat zorgt voor een authentieke smaak met verfijnde, natuurlijke nuances. Daarnaast heeft het vlees een mooie marmering, wat zorgt voor een sappige, stevige beet en een intensere smaakervaring. Kempens Heidelam staat voor kwalitatief natuurvlees. Het smaakvolste lamsvlees met de laagste ecologische voetafdruk!
Om het lamsvlees van KEMP bekender te maken bij een breed publiek en dichter bij de consument te brengen, werd een subsidiekorf Landbouw aangevraagd. Naast het ontwikkelen van een volledige eigen branding van het lamsvlees onder de naam Kempens Heidelam, kocht de vzw drie diepvriezers aan die op vaste locaties zullen komen te staan.
Kempens Heidelam hoeft nu niet meer besteld te worden, maar kan op deze locaties meteen gekocht worden. Permanent verkooppunt 1: Keurslager Van Hoof, Ginderbuiten 193, 2400 Mol - Permanent verkooppunt 2: Hoevewinkel Trezemieke, Goorstraat 35, 2470 Retie
VAN HEI TOT BORD
Het Kempens Heideschaap wordt al eeuwenlang ingezet om aan natuurbeheer te doen in de Kempen. De schaapskuddes van KEMP vzw dragen in belangrijke mate bij aan het ontwikkelen van dit landschap. De lammeren leven vrij en in harmonie met hun omgeving. Ze gedijen op de natuurlijke voeding die ze er vinden. Kempens Heidelam heeft hierdoor een uitzonderlijk lage ecologische voetafdruk en de wildste, meest pure smaak van de Kempen.
Bij Kempens Heidelam geloven we er sterk in dat een circulaire en duurzame aanpak ons vlees alleen maar beter maakt en het zijn rijke, authentieke smaak verleent. Onze dieren worden volledig verwerkt, niets gaat verloren. Voor het versnijden van ons vlees, werken we uitsluitend samen met lokale slagers die hun vak meester zijn.
We bieden ons vlees gevacumeerd en diepgevroren aan. Zo behouden we de hoogste kwaliteit en beste smaak. Doordat er geen lucht bij het vlees kan, behoudt het al zijn sappigheid. Bovendien zijn we zo zeker dat elk stuk vlees ook effectief op een bord belandt.