‘In Traditie’ is een fotowedstrijd van Kempens Karakter, een samenwerkingverband rond het cultureel erfgoed van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar.

Met deze fotowedstrijd wil Kempens Karakter de tradities en gebruiken van de regio documenteren en ontsluiten voor het publiek.
 
Het thema van de fotowedstrijd is het immaterieel erfgoed van de regio. Het gaat om het ontastbaar erfgoed zoals gebruiken, rituelen en tradities die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. Enkele voorbeelden zijn carnaval, Sinterklaas, oude ambachten en technieken, volkssporten zoals paapgooien of duivenmelkerij, worstenbrood eten op Verloren Maandag, zingen met Driekoningen of op oudejaar, tradities van verenigingen zoals schuttersgilden en fanfares, processies, stoeten, tradities rond geboorte, huwelijk, sterfte enzovoort.
 
Een selectie van de ingezonden foto’s wordt aan het publiek voorgesteld in een tentoonstelling die vanaf eind 2011 in de negen gemeenten zal rond reizen. De winnende foto zal hierbij gebruikt worden als campagnebeeld.
 
Het wedstrijdreglement en deelnemersformulier kunt u vinden op www.kempenskarakter.be. Deelnemers kunnen hun foto’s insturen tot 1 september 2011.
 
Meer info?
Erfgoedcel Kempens Karakter
Begijnhof 27 in 2200 Herentals
info@kempenskarakter.be
014/21 47 00