U bent hier

Kempens Karakter verhuist naar Kasteel Le Paige

Herentals
17.06.2019 - 18.36u
Door: Mark Jaspers

Vanaf 1 juli zijn de kantoren van Kempens Karakter te vinden op de eerste verdieping van Kasteel Le Paige.

Uit het beheersplan van het kasteel bleek dat het domein momenteel te weinig benut werd. Kempens Karakter had bovendien behoefte aan een groter pand sinds haar uitbreiding. Verder is er natuurlijk een inhoudelijk logische band tussen de kasteelsite en de opdracht van de erfgoedorganisatie.

Daarom besliste Stad Herentals in april dat Kempens Karakter deze nieuwe locatie als uitvalsbasis kreeg via een huurcontract.

Deze intergemeentelijke projectvereniging is actief in Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Op de agenda staan erfgoed en toerisme.

De erfgoedcel neemt het cultureel erfgoed van de hele regio voor haar rekening terwijl IOED Land van Nete en Aa in staat voor het onroerende erfgoed (monumenten en landschappen) van Herentals, Lille, Vorselaar, Grobbendonk, Herenthout en Olen.

Ook collega organisaties IOED Berg en Nete en Briljante Kempen krijgen hun huisvesting er. De intergemeentelijk onroerenderfgoeddienst Berg en Nete werkt voor Berlaar, Nijlen en Heist-op-den-Berg. Briljante Kempen werkt rond het diamantverleden van de Antwerpse Kempen.

Zo krijgt het kasteel de kans om uit te groeien tot een open erfgoedhuis, waar ruimte is voor andere waardevolle erfgoed- en streekpartners. Zowel de tuin als het gelijkvloerse gedeelte van het kasteel worden blijvend verhuurd via CC 't Schaliken.

www.kempenskarakter.be

014/21 47 00

info@kempenskarakter.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto