U bent hier

Kempens Karakter verzamelt erfgoed over dj De Witte Stilte, Ruwe Ronald

Herentals | Kempen regio | Neteland
08.01.2020 - 14.29u
Door: Herman Gezelle

In 2020 zou Herentalsenaar Ronald Luyten 50 jaar bezig geweest zijn als dj. Ronald was bekend als dj De Witte Stilte. Hij had een passie voor muziek en beeldende kunst.

In het najaar van 2020 organiseert Kempens Karakter samen met de stad, Art Center Hugo Voeten, het Jakob Smitsmuseum een tentoonstelling over zijn leven.

Als platenruiter doopte hij in 1970 zichzelf Ruwe Ronald en was lange tijd bij LOK (Lokale Omroep Kempenland) begin jaren 80 actief. Maar hij zette menig feestje helemaal naar zijn hand als discobar De Witte Stilte, die ondanks zijn middelbare leeftijd nog altijd jong en oud aan het dansen kreeg.

Voor deze tentoonstelling hebben we uw hulp nodig. Hebt u afbeeldingen, artikels, kunstwerken, affiches, platen of ander materiaal over of van Ronald Luyten?

Neem dan contact op met Kempens Karakter via info@kempenskarakter.be. Zo kunnen we dit erfgoed in kaart brengen. Materiaal dat bruikbaar is, wordt gedigitaliseerd en eventueel opgenomen in de expo. U kunt dit materiaal, na afspraak, tussen 6 januari en 29 mei binnenbrengen in kasteel Le Paige.

Witte Stilte-straat

Het voorstel van een gewezen gemeenteraadslid en vriend, en op vraag van z'n massa sympathisanten om Ronald Luyten als eerbetoon een 'Witte Stilte'-straat te geven, kent tot dusver nog geen gehoor bij het lokale schepencollege.

Foto Nnieuws archief - Guy Verellen .

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto