In Grobbendonk gaan op zaterdag 23 juni de deuren open van het Kempens Wielermuseum voor het grote publiek. In het museum kan je de geschiedenis ontdekken van tal van Kempense wielerhelden, van vroeger en nu.

Aan de hand van originele foto’s, verhalen en verzamelobjecten komt de Kempense wielergeschiedenis opnieuw tot leven.
 
Op vrijdag 22 juni wordt het museum feestelijk geopend en ingezegend in het bijzijn van genodigden. Naar aanleiding van de opening zal Rik Van Looy gekroond worden tot ereburger van Grobbendonk. De ex-wielerkampioen werd geboren in Grobbendonk en bracht er zijn kinderjaren door. Herman Vanspringel – een andere Grobbendonkse kampioen – mag zich sinds 2001 ereburger van Grobbendonk noemen.
 
Op zaterdag 23 juni is het wielermuseum gratis toegankelijk voor alle inwoners van Grobbendonk. Tussen 10 en 17 uur kunnen geïnteresseerden al een eerste keer een kijkje komen nemen.
 
Bezieler van het Kempens Wielermuseum is Frans Verhaegen, die in de jaren ‘70 zelf professioneel wielrenner was. Hij bezit en grote collectie relikwieën uit de wielrennerij en stelt deze graag ter beschikking van het museum. Zo is Frans bijvoorbeeld de trotse eigenaar van de racefiets waarop Rik Van Looy als 14-jarige zijn eerste koersen won.