U bent hier

Kempense 50-plussers bezoeken Utopolis 'Cinema plus'

Kempen regio
28.11.2015 - 23.13u
Door: Herman Gezelle

Elke eerste (of tweede dinsdag) van de maand kunnen 50-plussers terecht in Utopolis Turnhout, Lommel, Aarschot of Mechelen voor een speciale cinema namiddag. Je kan er niet enkel een mooie film bekijken maar bij je ticket (8 euro) heb je de mogelijkheid deel te nemen aan nevenactiviteiten. Je kan er, maar dan moet je wel mooi op tijd zijn (best al om 13.45u), onder leiding van een gids, een kijkje nemen achter de schermen van een cinema-zaal.  Heel leerrijk.

Filmkenner Michel Follet komt een woordje uitleg geven over de film.  Voor je huiswaarts keert wordt je nog eens extra in de watten gelegd, want elke bezoeker krijgt er nog koffie en gebak. Af en toe komt er ook nog iets extra bij. Een ijsje bijvoorbeeld of een gratis tombola.

Op dinsdag 1 december wordt de Amerikaanse komedie "The Intern" van Nancy Meyers met in de hoofdrollen Anne Hathaway, Robert De Niro gespeeld.

Het verhaal: Het pensioen. Heel wat werknemers kijken er reikhalzend naar uit, om eindelijk volop van het leven te genieten zonder uurroosters en regeltjes. Maar voor Ben Whittaker, een kwieke weduwnaar met 70 jaar op de teller, is al die inactiviteit eerder een last. Sinds hij verplicht moest stoppen met werken, verveelt hij zich dood. Zo erg, dat hij klaar is om weer het beroepsleven in te duiken.

Wanneer hij op een vacature stuit voor een job als stagiair bij een modewebsite van een jonge wolf, aarzelt hij dan ook geen seconde! Een grappige situatie, die nóg leuker wordt als je weet dat de held van deze intergenerationele komedie niemand minder is dan Robert De Niro, die weer schittert als in Meet the Parents. Aan zijn zijde, Anne Hathaway(Interstellar).

Achter de camera, de regisseuse van What Women Want,Something 's Gotta Give en The Holiday.
Voor informatie kan je terecht op Utopolis: http://www.utopolis.be/nl_BE/events , bij "Terugkerende events" kijken naar "Cinema plus".

Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto