De burgemeesters van de gemeenten uit de brandweerzone Kempen lanceren met affiches en feesthoedjes de campagne 'Ik knal zonder vuurwerk'.
De 15 gemeenten uit de brandweerzone Kempen roepen de inwoners op om eindejaar te vieren zonder vuurwerk. Ze lanceren de campagne 'Ik knal zonder vuurwerk' met ludieke affiches en feesthoedjes.

Met de eindejaarsperiode die voor de deur staat, wil de brandweerzone Kempen de aandacht vestigen op de risico's bij het afschieten van vuurwerk en het erg laten schrikken van dieren.

"Elk jaar raken in ons land tientallen mensen gekwetst bij het afsteken van vuurwerk. Ook in onze zone raakte vorig jaar in Balen een persoon gewond aan het oog", zegt kolonel Koen Bollen, diensthoofd van de brandweerzone Kempen.

De campagne tegen het afschieten van vuurwerk van de gemeentebesturen van Balen, Dessel en Mol van vorig jaar krijgt nu navolging in de 15 gemeenten van de zone.

Het gaat om Mol, Geel, Herentals, Westerlo, Hulshout, Laakdal, Olen, Vorselaar, Westerlo, Retie, Herselt, Dessel, Herenthout, Grobbendonk en Balen.

Zij lanceren samen met de vzw Help Brandwonden Kids een eigen campagne met als motto Ik knal zonder vuurwerk. De gemeenten verdelen de komende weken ludieke affiches en ook feesthoedjes.'

In het decembernummer van het stadskrantje Herentals ontbreekt iedere communicatie.  De andere gemeenten in brandweerzone Kempen voeren wel volop campagne 'Ik knal zonder vuurwerk'.

Foto KB / NNieuws