Golf & ondernemerschap: nu het pad effenen om later voorsprong te hebben

“Klaar voor het Colsaerts-effect”

Naast een passie voor golf stroomt er vooral ondernemersbloed door de aderen van voorzitter Rudi Van Baelen. “Als ondernemer moet je op het juiste moment de juiste risico’s durven te nemen om je voorsprong op de concurrentie te behouden. Je moet trends en evoluties tijdig spotten en zorgen dat je een pioniersrol kan spelen. Alleen zo maak je het verschil. In golfondernemerschap is dat niet anders! Midden in deze crisistijd voeren wij belangrijke investeringen door in de infrastructuur van de Kempense Golf Club. Wij maken onze club klaar voor het Colsaertseffect”, stelt Van Baelen enthousiast. Het effect van het succes dat Belgisch topgolfer Nicolas Colsaerts boekt op de internationale golftornooien, kan je immers vergelijken met het effect dat Justin Henin en Kim Clijsters een tijdje terug hadden op de tennissport. Golfsport wint alsmaar aan populariteit en is bovendien dit jaar erkend als Sport van het Jaar door Bloso. “De Kempense Golf Club is helemaal klaar voor deze groei met een knappe, uitdagende baan en een moderne infrastructuur die alle nodige comfort biedt voor de golfer en de zakenman of –vrouw”, vervolgt Van Baelen.

“Golfsport uit de elitaire sfeer halen”

België telt slechts 10% van het aantal golfers in Nederland. In Groot-Brittannië heeft bijna elke gemeente een eigen golfterrein.  Rudi Van Baelen sluit zich dan ook helemaal aan bij het streven van de Belgische Golfvereniging om de golfsport uit de elitaire sfeer te halen en toegankelijker te maken voor het grote publiek.  “Maar wel met het nodige respect voor de etiquette, fair-play en tradities die golf zo uniek maken.”

“Golfen, zaken doen en netwerken gaan al jaren perfect samen”

De Kempense Golf Club stelt haar infrastructuur ook ten dienste van het bedrijfsleven. “Golfen, zaken doen en netwerken gaan al jaren perfect samen”, zegt de voorzitter. De Kempense Golf Club biedt dan ook uitstekende faciliteiten voor vergaderingen, seminaries en presentaties. Naast een toprestaurant en een gezellige brasserie met lounge en groot terras biedt de club allerlei mogelijkheden om zaken doen en golfen op een productieve manier te combineren.

“Op enkele maanden tijd slaagden we erin een businessclub op te richten met 20 businessleden. Allemaal bedrijven uit de regio, zowel zelfstandigen als grotere bedrijven met enkele honderden werknemers in dienst. Onze zakenpartners uit Lommel, Balen, Mol en Geel en verder vinden hier modern uitgeruste vergaderfaciliteiten, weg van de eigen kantooromgeving en midden in het Kempense groen. Het zakelijke wordt hier ook perfect gekoppeld aan actieve fun met allerlei golfarrangementen, gaande van golfinitiaties tot wedstrijden. Binnen ons netwerk van businessleden werden zelfs al opportuniteiten omgezet in contracten. Sportief netwerken op de golf loont dus echt”, lacht Van Baelen.

Moderne infrastructuur en goed geolied clubleven

Een toekomstige toename van het aantal leden en golfers op de Kempense Golf Club is enkel mogelijk als de infrastructuur enerzijds aangepast is aan de noden en verwachtingen van de moderne golfer en zakenman/-vrouw. Daarnaast is een goed geolied clubleven essentieel opdat iedereen er zich thuis voelt.

“Verschillende commissies om tegemoet te komen aan ieders wensen”

“We hebben verschillende commissies opgericht voor de heren, senioren, dames, jeugd  en zakenpartners in onze club. Zo kunnen we perfect inspelen op hun specifieke noden, wensen en verzuchtingen. De jeugd heeft meer nood aan opleiding en begeleiding, onze businessleden zoeken dan weer vergaderfaciliteiten en netwerkmogelijkheden.”

“Alle comfort voor de golfer”

Het clubhuis van de Kempense Golf Club werd helemaal vernieuwd en beschikt over een loungebar, een brasserie, een à la carte restaurant en drie vergaderzalen. Met een caddy house, een trolley house en kleedruimtes met alle nodige sanitaire voorzieningen zal elke golfer zich hier snel thuis voelen. 

Er is zelfs een golfshop, wat elke golfer in onze regio blij maakt, want tot voor kort konden zij enkel terecht in Antwerpen of Hasselt voor golfkledij of golfmateriaal. De nieuwe uitbaters bieden een volledige collectie met golfkledij, ballen, handschoenen, golfschoenen, clubs en golfaccessoires. Is jouw maat niet beschikbaar, dan kan je via de webshop bestellen. Drie dagen later ligt je favoriete golfitem klaar in de shop.

“Technische hoogstandjes en aandacht voor de details, tot in de keuken”

Het baanniveau werd geoptimaliseerd om nog meer sportieve uitdagingen te bieden: een aantal holes werden verlengd, bunkers werden vernieuwd en ook greens werden aangepakt. Een team van uiterst bekwame greenkeepers houdt de baan van de Kempense Golf Club in optimale conditie, waardoor ze haast altijd bespeelbaar is, zowel in de zomer als in de winter, en wel  op zomergreens. Tees en paden werden heraangelegd, en er zijn zelfs twee bruggetjes in de stijl van St. Andrews.

In het clubhuis werden kosten nog moeite gespaard om overal state of the art materiaal te gebruiken voor audio, multimedia en verlichting. Tot in de keuken toe… Deze werd ingericht door Maes-Inox, die tekende voor topkeukens zoals ’t Zilte, het Hof van Cleve of de Karmeliet.

Gezonde groeiambities

“Een referentie in het Belgische golflandschap”

Koestert de Kempense Golf Club nog verdere ambities? “We willen een referentie worden in het Belgisch golflandschap”, zegt Rudi Van Baelen.  “Hierbij  zorgen we niet alleen voor een goed verzorgde, uitdagende golfbaan.  In het clubhuis bieden we alle moderne comfort en faciliteiten voor zowel golfers als bedrijven en organisaties.

Zo zullen in de toekomst de oefenfaciliteiten verder verbeterd worden en gaan we 2 indoorgolfinstallaties plaatsen. Hierdoor kunnen we golflessen technisch optimaliseren. Golfers zullen hiermee heel de winter door hun golfvaardigheden verder kunnen aanscherpen. We plannen zelfs indoor wintergolftornooien om zo onze golfers het hele jaar door van sportieve uitdagingen te voorzien. We hebben ook ruimte voorzien voor golfsimulaties, waar je via projecties en ander technologisch vernuft bijvoorbeeld de legendarische golfbaan van Pebble Peach in Californië kan spelen, weliswaar indoor en vanuit de Kempen…

Nieuwe logo

“Het nieuwe logo symboliseert onze passie voor golf en aandacht voor het zakelijke”

De Kempense Golf Club liet zich een volledig nieuwe look & feel aanmeten. “Met ons nieuwe logo willen we duidelijk aangeven dat er een nieuwe wind waait in de Kempense Golf Club en dat we gaan voor verjonging. De kleuren geven weer waar we voor staan: where business meets pleasure. Het warmrode staat symbool voor onze passie voor de golfsport. Het donkerblauwe vak geeft dan weer onze aandacht voor het zakelijke weer.

Wat maakt de Kempense Golf Club zo uniek

-          Baan die haast altijd bespeelbaar is, zowel in de zomer als in de winter, en wel op zomergreens

-          Afslag van hole 1 is op het dak van de golfshop

-          Knipoog naar bekende golfclubs met brugjes zoals op St. Andrews, één ervan aan hole 18

-          Exclusief clubhuis met prachtig zicht op terras

-          Alle faciliteiten zijn uitgerust met de nieuwste technologie voor maximaal comfort

-          Een Business Club die op een productieve manier zaken doen en golfen combineert

-          We dragen ondernemerschap hoog in het vaandel, net als gastvrijheid en een uitmuntende service

Kempense Golf Club in enkele cijfers

De Kempense Golf Club telt 18 holes (par 72) en is een parkbaan met 24.000 bomen. Golfers steken 7 keer een waterhindernis over.

De club  bestaat 26 jaar. Tot voor de overname in februari 2012 was het eerder een passieve club met een beperkt aantal leden. Er waren weinig initiatieven tot verjonging van het ledenbestand.

Op een jaar tijd werden 190 nieuwe leden aangetrokken, waaronder een 40-tal leden jonger dan 21 jaar. Hierdoor verlaagde de gemiddelde leeftijd van 60 naar 50 jaar. “We rekenen erop om tijdens onze Opendeurdag van 5 mei ons  500ste lid te verwelkomen.”


Zin om te starten met golf?

Wilt u ontdekken of golf ook uw ding is. De Kempense Golf Club biedt verschillende mogelijkheden om individueel of in groep te proeven van golf, en dit aan democratische prijzen. Uit de vele pakketten kiest u datgene wat best bij u past. U beslist later of golf ook iets voor u is.

Stappenplan: in een 8-tal lessen leert u chippen, pitchen, swingen en putten. De Kempense Golf Club begeleidt u bij uw theoretische en praktische examen. Eens u het golfvaardigheidsbewijs bezit, maken onze buddies u verder vertrouwd met de wereld van golf: ervaren golfers onder onze leden die u op de baan begeleiden. Na drie maanden bent u klaar voor de baan!

Kempense Golf School: wij reiken zowel voor de startende als de meer ervaren golfer allerlei formules aan om de golfvaardigheden verder te perfectioneren en om de handicap te verlagen.

 

Kempense Golf Club

Kiezelweg 78 - 2400 Mol

www.kempensegolf.be