U bent hier

Kempense Groen-kandidaten onderstrepen speerpunten aan station

Herentals | Kempen regio | Neteland
16.05.2019 - 13.31u
Door: Herman Gezelle

Kandidaten voor Groen met o.a. Kim Buyst, Staf Pelckmans en Lieve Snauwaert tekenden donderdagochtend met hun groene caravan present aan het stationsplein van Herentals.

Daar informeerden ze treinreizigers over hun prioriteiten voor de Kempen, namelijk een mobiliteitspact, betaalbare energie, een regionaal park, behoud van open ruimte en gelijke kansen voor elke Kempenaar.

'Iedere Kempenaar die mee wil bouwen aan de toekomst van onze streek, kon de afgelopen weken deelnemen aan de 'Kempenkabinetten': gespreksavonden die draaiden rond 3 thema's : energie, landbouw en mobiliteit.

Met de gedragen ideeën die tijdens de gesprekken naar boven kwamen, stelt Groen Kempen nu 5 erg concrete Kempen-actiepunten voor, waar we volop zullen op inzetten', weet regiovoorzitter Kim Buyst, die op de 2e plaats staat voor de Kamer.

'De partij wil werken aan een Kempens mobiliteitspact dat onder andere investeert in meer en stiptere treinverbindingen, avond- en nachttreinen en aparte rijstroken voor openbaar vervoer.

Daarnaast wil Groen inzetten op de ontwikkeling van een Kempens platform voor auto- en fietsdelen en pleit het voor een  x5 verhoging van het budget voor fietsinfrastructuur.

Ook ijveren de Kempense Groenen om groene stapstenen te installeren, waardoor verschillende natuurgebieden in de regio met elkaar verbonden worden, om zo tot één regionaal park te komen.

De behoud van ruimte is eveneens een prioriteit. Groen wil een wildgroei van appartementen in dorpskernen vermijden door alternatieven te bekijken zoals co-housing en andere nieuwe woonvormen om concreet werk te maken van de betonstop.

Voor zij die op het einde van de maand de factuur niet kunnen betalen, wil Groen extra ondersteuning voorzien via onder meer het 'derdebetalersysteem' en een sociaal renovatieprogramma voor het energiezuiniger maken van woningen. Ten slotte gaat Groen ook voor gelijke kansen in het onderwijs voor elke Kempenaar', besluit Buyst. (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto