Op de Thomas More campus in Turnhout organiseerden Jong Voka Kempen,JCI Gheel & Thals en de Kempense VKW Jongeren met ‘Het MOMENT van de jonge ondernemer’ hun eerste gezamenlijke activiteit.


De reacties achteraf bij de meer dan honderd aanwezigen waren lovend, het samenwerkingsverband tussen de drie Kempense ondernemersnetwerken voor jongeren  smaakt dus duidelijk naar meer.
 
Tijdens het MOMENT van de jonge ondernemer stond netwerken centraal. Aangezien het de eerste gezamenlijke activiteit was, moesten heel wat aanwezigenmet elkaar nog kennismaken.

‘Het was dan ook belangrijk om het ritme van de avond voldoende hoog te houden’, zegt Geert Schellekens, voorzitter van Jong Voka Kempen. ‘Onze vier sprekers- Annick Van Rossem, Ivo Willems, Daniëlle Vanwesenbeeck en Jean-Paul Nauwelaers - hielden hun tussenkomsten kort en krachtig, in ware TEDx-style. Na de presentaties kon verder gediscussieerd worden met de favoriete spreker.’
 
Ervaringsuitwisseling

De gespreksonderwerpen aangeleverd door de verschillende sprekers zorgden tijdens de receptie voor veel aangename netwerkgesprekken. ‘De aanwezige jonge ondernemers waren zeer enthousiast over het concept’, vertelt Schellekens.

Door het bundelen van de krachten waren er dubbel zoveel mensen aanwezig dan gemiddeld op een individuele activiteit. Dit wil zeggen meer interessante contacten voor iedereen en dus meer en betere ervaringsuitwisseling. We mogen dus gerust spreken van een succes en kijken nu al uit naar een volgende activiteit.’