U bent hier

Kempense kunstenaar Lambertus Vermeiren levert schilderij van president in Kremlin en in Witte Huis

Grobbendonk | Internationaal | Kempen regio | Lier regio | Vlaanderen
07.04.2019 - 20.49u
Door: Herman Gezelle

Ook nog morgen maandag loopt de briljante kunstexpositie Art made in Belgium in het Vleeshuis in Lier met o.a. Grobbendonkenaar Johan Maes.  Maes houdt er zijn eerste expositie met hedendaagse werken.

Verder houdt hij deze expositie samen met wereldbekende kunstenaar Lambertus Vermeiren, afkomstig uit Vosselaar.  Vermeiren heeft een schilderij gemaakt van Poetin. Dit kunstwerk hangt vandaag de dag in het Kremlin. 'Het origineel is gekocht door Poetin zelf en hangt in het Kremlin', zegt de kunstenaar.

Vermeiren is een kunstenaar wiens schilderijen populair zijn in zowel Europa als Rusland. Hij heeft meer dan 30 tentoonstellingen gehad in verschillende landen en zijn schilderijen zijn in privécollecties in Zwitserland, Engeland, Canada, Rusland, België en Nederland.

Maar collega's Paul Hofman, Veronique van Asch; Johan Maes en Oliver Kalgoorlie moeten niet onder doen met hun kunst. Het is een streling voor het oog en zeker de moeite om Art made in Belgium te komen bezichtigen.

Lambertus Vermeiren doceert aan de universiteit van Tambov, in Rusland. Hij heeft daar tevens de titel van Master verworven. 

In Lier hangen 2 kunstwerken die hij geschilderd heeft voor president Trump.

'Binnen afzienbare tijd zal 1 van deze 2 in het Witte Huis in Washington opgehangen worden', besluit Lambertus Vermeiren.  

 Vleeshuis
Grote Markt 54
2500 Lier

Art made in Belgium nog open ma 8 april van 13:00 tot 18:00 - een absolute aanrader.

Tekst en foto's Luc De Voeght/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto