Elk schooljaar weer rijzen ze als ambitieuze paddestoelen uit de (Kempense) grond: de Vlajo Mini-ondernemingen. Vele klasgroepen uit de laatste graad secundair onderwijs storten zich dan op een nieuw ondernemingsproject.


Ze zoeken een (creatief) product en/of dienst en trachten dit een schooljaar lang aan de man/vrouw te brengen.  

Ze moeten hierbij aan alle regels voldoen van een echt bedrijf: functieverdeling, businessplan, boekhouding, aandeelhoudersvergaderingen, verkoopsmomenten,…
Om hen hierbij te helpen, organiseert Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) op dinsdag 6 november  een Shop-je-Slim-dag. 

Maar liefst 120 deelnemende leerlingen en leerkrachten zullen zich dan bijscholen tijdens 5 workshops:
-        Online boekhouden
-        Opstellen businessplan
-        Efficiënt vergaderen
-        Spreken voor publiek
-        Marketing-tricks & tips
 
Voor de leerkrachten is er een Vlajo Challenge-workshop.  Vlajo Challenge is een online game omtrent ondernemen, bestemd voor leerlingen vanaf de 2e graad secundair onderwijs.

Alle workshops worden gegeven door professionals.
De deelnemers gaan uiteindelijk naar huis met een pak aan nieuwe know-how.  Waardevolle informatie die hen ongetwijfeld zal helpen in het uitbouwen van hun bedrijfje!

Wanneer: Dinsdag 6 november 10-12u
Waar:Thomas More Kempen, campus Geel.  Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel.

Mini-onderneming is een project van Vlaamse Jonge Ondernemingen (VLAJO) i.s.m. Voka - Kamer van Koophandel Kempen en de Provincie Antwerpen.
Met Vlajo Mini-onderneming bieden we de secundaire scholen een kwalitatieve doe/leerformule aan.  Laatste graad-leerlingen krijgen zo de kans krijgen om op jonge leeftijd van het ondernemerschap in al zijn facetten te proeven, om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.  Op die manier wordt een belangrijke fundering gelegd voor ondernemerschap in Vlaanderen.  Bovendien slaan we met onze projecten een belangrijke brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt, doordat de noden op die manier beter op mekaar afgestemd worden?