De Kempense ondernemers gaven donderdagvoormiddag voor de 2e keer een krachtig signaal tegen zwerfvuil. IOK, IOK Afvalbeheer en Voka Kempen organiseerden opnieuw een zwerfvuilactie op de Kempense bedrijventerreinen.

Het Drisag-team samen met de andere bedrijven uit de buurt ruimden de omgeving aan de Diamantstraat Herentals perfect op (foto's).

Op 38 bedrijventerreinen staken ondernemers samen met hun personeel de handen uit de mouwen om een krachtig signaal tegen zwerfvuil te geven. Samen namen 147 bedrijven deel met meer dan 365 opruimers. De grootste zwerfvuilactie van ondernemers in Vlaanderen.

Een krachtig maar ook positief signaal tegen zwerfvuil
Opvallend is dat het overgrote deel (80%) van de ondernemers die vorig jaar deelnamen, ook voor deze editie weer van de partij waren. Een bevestiging dat de bedrijven de actie waardevol en positief vinden. In 2016 namen er 106 bedrijven deel, dit jaar 147, een stijging met bijna 50% ten opzichte van de eerste editie.

Meer betrokkenheid en respect
Met de opruimactie willen we uiteraard nettere bedrijventerreinen bekomen, maar vooral meer betrokkenheid creëren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, verhoogt het gevoel van verantwoordelijkheid van de medewerkers.

Zwerfvuil bestaat voor een groot gedeelte uit verpakkingen. Daarom worden er
2 soorten afval verzameld: restafval en PMD.

Na de actie werden de bermbordjes bij de deelnemende bedrijven geplaatst.
Hierop staat de boodschap: 'Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers'. Zo blijft ook na de actie duidelijk dat de bedrijven zelf meewerken aan een afvalarme bedrijvenzone.

Op die manier vragen ze respect voor hun inspanningen bij klanten, leveranciers en ook werknemers. (pp)  Foto's Johan Temmerman / NNieuws.