Op donderdag 23 april organiseert intercommunale IOK voor de 4e keer een zwerfvuilactie op de Kempense bedrijventerreinen. IOK hoopt dat zoveel mogelijk Kempense bedrijven aan de opruimactie deelnemen.

Zwerfvuil is een doorn in het oog van de meeste mensen. Het tast de uitstraling van de omgeving aan. Ook de kwaliteit van de bedrijventerreinen wordt ondermijnd door zwerfvuil. Wellicht hebben heel wat ondernemers zich al eens gestoord aan het zwerfvuil in de bermen van hun bedrijventerrein.

IOK, IOK Afvalbeheer, Voka KvK Kempen en de Kempense gemeenten slaan opnieuw de handen in elkaar om een krachtig signaal te geven. Voor de 4de keer organiseren ze een grootschalige opruimactie op donderdag 23 april 2020 op alle Kempense bedrijventerreinen.

Meer betrokkenheid en respect

Met de opruimactie willen de initiatiefnemers uiteraard nettere bedrijventerreinen bekomen, maar vooral meer betrokkenheid creëren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, verhoogt het gevoel van verantwoordelijkheid van de medewerkers. Zwerfvuil bestaat voor een groot gedeelte uit verpakkingen. Daarom worden er twee soorten afval verzameld: restafval en PMD.

Na de actie worden bij de deelnemende bedrijven bermbordjes geplaatst. Hierop staat de boodschap: 'Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers'. Zo blijft ook na de actie duidelijk dat de bedrijven zelf meewerken aan een afvalarme bedrijvenzone. Op die manier vragen ze respect voor hun inspanningen bij klanten, leveranciers en ook werknemers.

Inschrijven

Bedrijven die willen deelnemen aan deze zwerfvuilactie kunnen tot 14 februari inschrijven via www.iok.be/zwerfvuil