U bent hier

Kempense ondernemers slaan handen in elkaar voor personen met borstkanker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
22.02.2021 - 20.12u
Door: Lex Verellen

In de strijd tegen borstkanker is alle steun welkom. Dat vinden Kempense ondernemers Leen Goossens, Denise De Meester, Nathalie Wouters en Tamara Van Beethoven.

Daarom slaan ze samen de handen in elkaar om ondersteuning en zorg te bieden. Zo willen ze anderen helpen in deze moeilijke periode van een mensenleven.

Het eerste initiatief: organisatie van laagdrempelige bijeenkomsten met gastsprekers.

Het idee ontstond bij HR-dienstverlener Let's Goos. Zaakvoerster Leen is zelf ervaringsdeskundige op vlak van borstkanker en ze wou iets doen om mensen met de ziekte in elke fase van hun diagnose te helpen in hun strijd.

Dat maakte ze eerder al concreet met een programma Specia(a)l K, waarbij ze werkgevers en werknemers helpt met re-integratie op de werkplek na kanker. Nu gaat ze nog een stapje verder met andere initiatieven door een kruisbestuiving met gelijkgezinde ondernemers.

Spreken uit ervaring

Tijdens haar eigen genezingstraject kwam Leen in contact met Denise van De Meester Bandagisterie in Mol, Nathalie van De Hoofdzaak in Hulshout en Tamara van Perle D'eau in Westerlo.

Stuk voor stuk weten ze welke aanpak en hulp mensen met borstkanker nodig hebben.

"Hun advies, steun en begeleiding hebben er voor gezorgd dat ik mijn traject niet alleen heb moeten afleggen", vertelt Leen. "Zij hebben mij hard ontzorgd, zodat ik me helemaal heb kunnen focussen op mijn genezingsproces.

Zelfs tijdens deze moeilijke periode zijn ze er één voor één in geslaagd om me goed in mijn vel te laten voelen. De kers op de taart was de persoonlijke ondersteuning van lotgenotengroep Belenos, waar ik ze eeuwig dankbaar voor ben."

Gezellig avond

Achter de schermen zijn de vier ondernemende dames aan het brainstormen om op jaarbasis vier sessies te organiseren met lotgenoten.

De bedoeling is om één avond per seizoen samen te komen, waarbij nuttige tips, weetjes en boeiende lezingen van gastsprekers centraal staan. "Want samen praten in een informele en gezellige setting helpt.

De eerste sessie vindt plaats in Officenter Geel op 15 september 2021. Inschrijven kan via info@letsgoos.be".

Deze en andere initiatieven van de vier Kempense ondernemers verschijnen binnenkort op de broodzakken van verschillende warme bakkers. (lg)

Foto Leen Goossens/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto