U bent hier

Kempense startdag Week van de Valpreventie

Kempen regio
11.04.2018 - 08.21u
Door: Mark Jaspers

Frans, 75 jaar, is opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken schouder. Er staat hem nog een lange revalidatie te wachten. Toen hij verleden week op zijn kousen nog snel iets uit de keuken wou gaan halen, is hij gestruikeld. Frans is niet de enige.

Eén op drie 65-plussers in Vlaanderen valt minstens één keer per jaar. Gelukkig kan je heel wat doen om het risico op een val te verkleinen.

Op een veilige manier bewegen is de boodschap van de zevende 'Week van de Valpreventie' van 23 tot en met 29 april.De start van de Week van de Valpreventie 2018 wordt in de Kempen gegeven op het openingsinitiatief in Balen op maandag 23 april.

De cel gezondheid en seniorendienst van de gemeente Balen organiseren samen met zelfstandig ergotherapeute Tinneke Claes en Logo Kempen VZW een gezonde receptie gevolgd door een info- en doebeurs over gezond ouder worden en workshops over veilig bewegen.

Deze startdag is gratis, op voorhand inschrijven is niet nodig.

Locatie: Sportcomplex Bleukens, Hoolsterberg 36, Balen

Info over deze startdag: seniorendienst gemeente Balen (vrijetijdscentrum De Kruierie), 014/74 40 50, dekruierie@balen.be

Het volledige overzicht van acties die doorgaan tijdens de Week van de Valpreventie in de Kempen vind je op www.gezondekempen.be

De Week van de Valpreventie is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) in samenwerking met de Logo's Vlaanderen (Lokaal Gezondheidsoverleg) en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven, gericht naar ouderen, hun omgeving en professionelen. Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse Overheid.

Meer informatie op www.valpreventie.be .

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto