36 studenten en 4 leerkrachten uit de Kempen vertrekken op 12 juli op 14-daags zomerkamp naar China. De verwachtingen bij de studenten zijn hoog.

Silke Van den Bogaert (Sint-Jozefsinstituut Herentals), Tom Cuylaerts (Scheppersinstituut Herentals), Jonas Puts (Scheppersinstituut Herentals) en Ans Houtmeyers (Hisvet Turnhout) genieten zelfs van de tweedaagse voorbereiding in de Hoge Rielen.

"Genieten van de Chinese cultuur", is zowat de belangrijkste reden om aan het zomerkamp deel te nemen. Silke Van den Bogaert wil volgend jaar sinologie gaan studeren. De reis is voor haar een prima voorbereiding.

Tom Cuylaerts en Jonas Puts zochten op internet al heel wat informatie op over wat hen te wachten staat. Kwestie van goede voorbereiding te hebben. "Chinees spreken blijft wel het moeilijkste". Ans Houtmeyers ziet al verschillen tussen Belgische en Chinese jongeren. "Het is er nog drukker dan hier, maar de mensen zijn heel open."

Alle vier wilden ze deze unieke kans grijpen. Door de inzet van China en Vlaanderen moeten ze enkel het vliegtuigticket bekostigen. Wie zet daarvoor zijn gewone vakantie niet voor opzij?