U bent hier

Kempense Valerie & Mik de sterren in videoclip op Youtube-kanaal met 26 miljoen abonnees - hun verhaal

Internationaal | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
02.10.2019 - 19.16u
Door: Mark Jaspers

Valerie & Mik verkochten alles wat ze hadden en vertrokken op reis zonder bestemming. "Suitcase Stories" is hun song.

Vandaag om 17 uur verscheen het nummer "Suitcase Stories" van You & I op Spinnin'TV. Spinnin' Records is een onderdeel van Warner Music en heeft een Youtube-kanaal met meer dan 26 miljoen abonnees.

De Vlaamse Valerie en Mik, die toch al een straffe 18 maanden achter de rug hadden, zien hiermee het verhaal achter hun leven verteld aan de hand van een song.

"Suitcase Stories" is een adaptatie van Duran Duran's iconische song "Save A Prayer".

In de video zie je de droom die Valerie (Antwerpen) en Mik (Westmalle) leven.

Deze twee Vlamingen verkochten alles wat ze hadden, lieten alles achter en leven nu een droom. Op reis zonder doel, op reis voorgoed? 

We waren op zoek naar een nummer dat perfect weerspiegelt welk avontuur de twee beleven, wat niet gemakkelijk was. Uiteindelijk kwamen we terecht bij "Save A Prayer" van Duran Duran, een 80's-Icoon dat nog steeds ontzettend populair is. Het duurde 7 maanden voor de groep hun toestemming gaf om de muziek te gebruiken, maar vandaag gaat de video dus live.

Tiësto, Don Diablo, Judge Jules, The Magician, Wout, Redondo, zijn slechts enkele TOP-DJs die de plaat reeds draaien.

'Naast deze passies en gewoon doen wat we graag doen, was eropuit trekken om de wereld rond te reizen onze allergrootste droom. Maar aangezien we allebei een job hadden die we met passie en plezier deden was deze beslissing maken niet evident en allesbehalve gemakkelijk.

4 jaar geleden kochten we een bouwgrond en planden een huisje te bouwen. Maar na enkele bezoekjes bij architecten, kwamen de twijfels boven en voelden we gewoon aan dat we hier allebei nog niet klaar voor waren. We hakten na enkele serieuze gesprekken eindelijk de grote knoop door en beslisten letterlijk alles op te geven. 

We gaven onze jobs op, verkochten onze bouwgrond, alle onze meubels en persoonlijke spullen op rommelmarkten. Met het geld dat we gespaard hebben, vertrokken we 22 oktober met een one-way ticket naar Namibie. 

Een datum om terug te keren hebben we niet, we hopen met het budget 2 jaar rond te kunnen reizen maar werken in Australie en onze dive master halen om onder te water te kunnen gidsen staan ook nog op de planning.

Voor onze familie en vrienden up-to-date te houden en andere reizigers te inspireren, maakten we een reisblog aan: www.suitcasestories.be.

Dit wordt ons “huisje” waar we komende jaren al onze straffe reisverhalen, bijzondere momenten en unieke ervaringen die we beleven zullen verzamelen. En voor degene die niets willen missen, hebben we een nieuwsupdate die we maandelijks zullen uitsturen.

Onze passies voor foto -& videografie uiten we via onze Instagram en Youtube kanalen en tijdens de wereldreis doen we wat freelancing voor andere reisorganisaties.

Het is nog altijd een gek idee en super spannend alles te hebben achter gelaten. Maar wij zijn er zeker van dat deze beslissing ons het meest gelukkig zal maken. En geluk moet je achterna reizen.

Leven met een toekomst waar alles nog open staat en weinig of niets is uitgestippeld. We zien wel waar we over x aantal jaar staan. Dat is onze kijk op het leven. Gelukkig zijn met kleine dingen, weinig stress en leven in het NU. Gewoon perfect voor ons.

Door de voorbereidingen en de reis tot nu toe, hebben we beseft dat alle belangrijkste materiële zaken in één backpack passen, al kunnen we er nog bepaalde zaken uit laten.

We hebben ook beseft dat een tv of auto niet noodzakelijk zijn in het leven, je even hard kan genieten van een boek te lezen dan op internet te scrollen, dat internet hebben geen dagelijkse must meer is, dat je je kleren prima kan wassen met je handen of dat naar toilet gaan in de Afrikaanse bush prima is. 

We beseffen dat we enorm dankbaar en gelukkig mogen zijn met de kansen die we altijd hebben gekregen in het verleden zoals bijvoorbeeld naar school gaan, slapen op een degelijke matras en naar de dokter gaan wanneer we ziek zijn. Zaken die voor ons altijd evident en normaal waren. Je leert het leven en de mensen rondom je heen zoveel meer waarderen. Mensen die niets hebben en toch elke dag zo positief en gelukkig zijn, zijn voor ons een van de grootste inspiratiebronnen. 

Na onze rondreis door Zuidelijk Afrika hebben we dan ook besloten dat we dit jaar geen kerstpakjes kopen maar het geld ervan te gebruiken om een kindje te sponsoren zodat ook hij/zij dezelfde normale dingen en kansen krijgt die wij hebben gekregen.

13 jaar geleden leerden we elkaar kennen tijdens een avondje uit met gemeenschappelijke vrienden waarna de eerste dates al snel volgden. We waren toen 16 en 17 jaar en werden elkaars eerste grote liefde. 

We boeken onze eerste verre reis naar Dominicaanse Republiek en twee jaar later trokken we door Thailand met onze backpack rond. Valerie startte haar eerste job bij Brussels Airlines op de luchthaven van Zaventem en begon nadien te werken in de marketing bij Connections.

De reismicrobe was al een tijdje aanwezig bij beide, maar door deze twee jobs kriebelde het nog meer om meer van deze mooie wereld te zien.

We vulden al onze beschikbare vakantiedagen met reizen naar de Filipijnen, Indonesie, Hong Kong, Thailand, Maleisie, Dubai, Marokko, Zuid-Afrika, West-Amerika, Canada, Costa Rica, Nicaragua, Mexico, Griekenland en IJsland.

Tijdens al deze unieke reizen zijn we enorm gepassioneerd geraakt door foto -& videografie, duiken en een gezonde en plantaardige levenstijl.'

imageMeer nieuws

Spooroverwegen in Olen-Geel bleven tijdlang dicht

Spooroverwegen in Olen-Geel bleven tijdlang dicht
Geel | Herentals | Mol | Neteland | Olen 23.01.2021 - 11.14u

Sjoekesdag komt eraan

Sjoekesdag komt eraan
Kempen regio 23.01.2021 - 11.11u

Postbodes Heist-op-den-Berg terug aan het werk

Heist op den Berg 23.01.2021 - 00.47u

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto