U bent hier

Kempense ziekenhuizen organiseren toegangscontroles

Geel | Herentals | Mol | Turnhout regio
19.03.2020 - 22.51u
Door: Mark Jaspers

Verschillende Kempense ziekenhuizen organiseren een controle aan de toegang om de toevloed van mensen te stroomlijnen en het personeel beter te beschermen. In Geel breidt het huisartsenpunt verder uit.

Iedere burger die een van de twee campussen van het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Turnhout wil binnengaan, moet sinds donderdag in de inkomhal eerst een controlepost met onthaalmedewerkers passeren.

"Onze mensen stellen u daar enkele vragen om uw gezondheid te controleren", klinkt het. "Wie respiratoire symptomen zoals hoesten, keelpijn of koorts vertoont, krijgt een rode sticker en de nodige instructies omtrent wat hij moet doen. Wie geen respiratoire klachten heeft, krijgt een groene sticker."

Het AZ Herentals hanteerde deze aanpak al sinds begin deze week, door de toegang tot het ziekenhuis naar een zij-ingang te verhuizen waar betere controle mogelijk is. Ter beveiliging van de medewerkers en om direct contact met zieken te verminderen, is in het triagepunt een houten scheidingswand met raam geplaatst.

Het triagepunt van de huisartsen naast de spoedafdeling van Ziekenhuis Geel krijgt een uitbreiding. Momenteel zijn twee containers naast de spoedafdeling als consultatieruimte in gebruik, maar die volstaan niet om de toevloed aan patiënten vlot te kunnen verwerken.

Daarom zijn volop voorbereidingen bezig om ook een deel van de aangrenzende basisschool Sint-Dimpna te gebruiken als consultatieruimte. Het gaat om de sporthal en polyvalente ruimte van de nieuwbouw die tegen de ziekenhuisparking aan staat.

Om de kopzorgen van het personeel van het Heilig Hartziekenhuis in Mol wat te verlichten, reikt de gemeente een speciale parkeerkaart uit waarmee ze gratis kunnen parkeren op het Rondplein.

De nood aan mondmaskers blijft overal groot. Het Ziekenhuisnetwerk Kempen en maatwerkbedrijf A- Kwadraat helpen vrijwilligers door vanaf vrijdag in de vier hospitalen materialen en doe-het-zelfpakketjes ter beschikking te stellen.

(foto rr)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto